Facebook a cumparat LiveRail, o companie fondata de doi romani

Joi, 03 Iulie 2014, ora 08:44
1633 citiri
Facebook a cumparat LiveRail, o companie fondata de doi romani
Sursa foto: Reuters

Facebook a cumparat compania de publicitate video LiveRail, tranzactie prin care reteaua sociala intentioneaza sa mareasca impactul publicitatii video in afacerile sale.

LiveRail a fost fondata in 2007 de Andrei Dunca, Sergiu Biris si Mark Trefgarne, iar in prezent are birouri la San Francisco, New York, Londra, Paris si Cluj-Napoca, scrie Mediafax.

Pretul tranzactiei prin care Facebook a cumparat compania nu a fost facut public de catre companie, conform Reuters, insa este estimat la 400-500 milioane dolari de publicatia Mediafax.

LiveRail adauga, automat, anunturi publicitare pe filmele care apar pe multe site-uri, printre care si cele ale Major League Baseball, ABC si A&E Networks. Deocamdata, Facebook nu a precizat cum va folosi aceasta tehnologie pe propriul sau site.

In martie, Facebook a inceput sa publice pe propriul site anunturi publicitare video de 15 secunde unui numar limitat de companii.

Anunturile video au preturi mai ridicate decat celelalte forme de publicitate, cum ar fi banerele. Facebook si principalul sau rival, Google, incearca sa obtina cat mai mult din piata de publicitate video, care este in plina crestere.

Cine sunt fondatorii LiveRail

Andrei Dunca este directorul tehnic al LiveRail, in timp ce Mark Trefgarne este directorul general, scrie Mediafax.

Inainte de a participa la infiintarea LiveRail, Dunca a fondat impreuna cu Biris platforma Trilulilu, la care a detinut de asemenea, postul de director tehnic. Anterior a lucrat ca director tehnic la compania startup Vuelotech, mai noteaza agentia de stiri.

Dupa LiveRail, Biris a lansat in 2012 Zonga, prima aplicatie de muzica din Romania care ofera acces pe baza de abonament la peste 18 milioane de melodii pe PC si mobil. Biris ocupa postul de director general al Zonga.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#facebook preluare, #liverail facebook , #stiri Facebook