"Facebook a mintit - e imposibil sa aiba 500 de milioane de utilizatori"

Marti, 10 August 2010, ora 00:28
1559 citiri
"Facebook a mintit - e imposibil sa aiba 500 de milioane de utilizatori"

Facebook a anuntat recent ca a depasit 500 de milioane de utilizatori, 100 de milioane fiind castigati numai in ultimele sase luni. Totusi, cateva calcule simple arata ca e aproape imposibil ca cifrele sa fie reale.

"Cei 500 de milioane de utilizatori sunt mebri activi, adica au fost conectati si au realizat cel putin o operatiune in contul lor in decurs de o luna de zile", au declarat reprezentantii Facebook, fara sa precizeze cate persoane fizice sunt in spatele acestor conturi, scrie cotidianul francez Les Echos.

Afirmatiile jurnalistilor francezi se bazeaza pe statisticile retelei de socializare care arata, de exemplu, ca in capitala norvegiana Oslo ar fi de trei ori mai multi utilizatori de Facebook decat locuitori.

La fel se intampla si in cazul Parisului, unde numarul de utilizatori ai Facebook este de 4,5 milioane, in timp ce orasul are doar 2,2 milioane de locuitori. De asemenea, in regiunea Ile-de-France apar 10,7 milioane de utilizatori, adica 92% din intreaga populatie care are inclusiv persoane batrane si copii foarte mici.

Facebook a declarat ca datele sale se bazeaza pe datele din profilul utilizatorilor si ca admite erori in aceste date.

#facebook, #utilizatori, #retea de socializare , #stiri Facebook