Facebook a primit amenzi de 3,7 milioane de lire in Turcia

Joi, 03 Octombrie 2019, ora 12:15
9845 citiri
Facebook a primit amenzi de 3,7 milioane de lire in Turcia
Foto: Pixabay

Reteaua de socializare Facebook a fost amendata cu 1,6 milioane de lire turcesti (cca. 255.000 de euro) in Turcia, pentru incalcarea reglementarilor privind protectia datelor, care a afectat aproape 300.000 de utilizatori, a anuntat joi Autoritatea pentru Protectia Datelor Personale (KVKK), transmite Reuters.

Conform autoritatilor de la Ankara, au fost incalcate reglementarile privind protectia datelor in cazul unor informatii personale ce vizeaza 280.959 de utilizatori turci, inclusiv numele, datele de nastere, domiciliul, istoricul cautarilor si alte date. Autoritatea pentru Protectia Datelor Personale nu a precizat ce s-a intamplat cu detaliile personale ale utilizatorilor afectati.

KVKK a explicat ca a inceput verificarea posibilei incalcari a reglementarilor privind protectia datelor dupa ce Facebook nu a informat in legatura cu erorile inregistrate de unele din aplicatiile sale.

"S-a constatat ca nu au fost luate masurile necesare tehnice si administrative stabilite de lege pentru a preveni incalcarea reglementarilor privind protectia datelor si am amendat Facebook cu 1,6 milioane de lire turcesti (255.000 euro) pentru ca nu si-a indeplinit responsabilitatile privind protectia datelor. De asemenea, Facebook a primit o amenda suplimentara de 450.000 de lire turcesti (peste 70.000 euro) pentru ca nu a raportat autoritatilor incalcarea reglementarilor privind protectia datelor", a afirmat Autoritatea pentru protectia datelor personale.

In aprilie, institutia amendase Facebook cu 1,65 milioane de lire turcesti (peste 260.000 euro) din cauza accesului ilegal la date ale utilizatorilor.

In total, anul acesta reteaua a primit de la autoritatile turce amenzi de 3,7 milioane de lire, adica aproape 600.000 de euro.

In iulie, Agentia de Protectie a Consumatorilor Americani a aplicat o amenda record de 5 miliarde de dolari pentru Facebook pentru ca si-ar fi "inselat" utilizatorii cu privire la controlul asupra vietii lor private, in special in cursul unei scurgeri masive de date personale spre firma britanica Cambridge Analytica, implicata in campania prezidentiala a lui Donald Trump si cea pentru Brexit in Regatul Unit.

#Turcia amenda Facebook , #stiri Facebook