Facebook are un nou News Feed (VIDEO)

Vineri, 08 Martie 2013, ora 09:03
2555 citiri
Facebook are un nou News Feed (VIDEO)

Facebook a anuntat, joi, un redesign substantial al News Feed-ului, prima pagina pe care utilizatorii o vad cand acceseaza reteaua sociala.

Mark Zuckerberg a descris News Feed-ul ca un "ziar personalizat" care este mult mai vizual si care permite utilizatorilor sa-si aleaga subiectele de care sunt cei mai interesati. Imaginile si linkurile catre articole sunt mai mari, pagina fiind mai usor de vizionat de pe dispozitivele mobile, potrivit New York Times.

Click aici pentru a incerca noul News Feed al Facebook

"Acest design reflecta evolutia News Feed-ului", a spus Mark Zuckerberg in cadrul unei conferinte de presa la sediul companiei, in Silicon Valley.

Redesign-ul Facebook nu schimba cu nimic algoritmul prin intermediul caruia Facebook afiseaza utilizatorilor ce se intampla in News Feed.

Utilizatorii vor putea sa-si personalizeze News Feed-ul in functie de subiectele de care sunt interesati, unul pentru muzica, altul pentru fotografii, altul pentru persoanele, celebritatile sau brandurile urmarite. Acest lucru rezolva o problema pe care au ridicata publicitarii si producatorii de continut: in vechiul sistem era dificil pentru urmatori (followers) sa vada tot ceea ce postau companiile.

Reproiectarea News Feed-ului a fost inspirata de catre ubicuitatea telefoanelor mobile, in mod particular de modul facil prin care se pot face si publica fotografiile online. Mark Zuckerberg a spus ca jumatate din articolele din News Feed sunt fotografii, in crestere cu 25% fata de un an in urma. Fotografiile vor fi afisate mai mari in News Feed.

Executivii Facebook nu au raspuns in mod direct daca in News Feed vor fi mai multe reclame, dar in orice caz noua infatisare a retelei este in avantajul publicitarilor, pentru ca sptiul pentru publicitate este mult mai mare.

Julie Zhou, seful de design al companiei, a spus ca formatele publicitare vor deveni mult mai vizuale. Publicitatea online este principala sursa de venituri pentru Facebook. Compania a generat venituri din publicitate in valoare de 4,2 miliarde de dolari in 2012, ceea ce a insemnat 82% din veniturile totale ale companiei, potrivit CNN, care citeaza Engadget. Majoritatea banilor au venit dinspre versiunea Web a Facebook, iar 23% dintre veniturile publicitare au fost generate prin intermediul platformei mobile.

Oficialii Facebook au spus ca schimbarile vor fi disponibile imediat in versiunea Web, dupa care vor urma si la nivelul aplicatiilor pentru mobil.

Facebook este cea mai mare retea sociala din lume, cu peste un miliard de utilizatori.

#News Feed Facebook, #design facebook, #redesign Facebook, #relansare Facebook , #stiri Facebook