Facebook bate din nou Google in topul celor mai vizitate site-uri ale anului

Vineri, 23 Decembrie 2011, ora 08:23
2270 citiri
Facebook bate din nou Google in topul celor mai vizitate site-uri ale anului
Facebook Vs. Google

Sa nu-i spuneti lui Google, insa unul dintre rivalii sai este pe primul loc in lista celor mai vizitate site-uri si pe lista celor mai cautati termeni, in 2011, in SUA: Facebook.

Fanii Facebook, cea mai mare retea de socializare din lume, au accesat atat de des site-ul incat acesta a generat 3,1% din toate cautarile pe internet realizate in SUA, conform rezultatelor publicate de compania de data intelligence Exterian Hitwise, preluate de Venturebeat.com.

Daca adaugam si cautarile indirecte, dar care au legatura cu Facebook, procentul de mai sus creste pana la 4,42% din totalul cautarilor din acest an. Acest lucru inseamna ca 2011 este al treilea an consecutiv in care site-ul lui Mark Zuckerberg este pe locul intai in topul celor mai catutati termeni.

Insa un lucru si mai important, care reprezinta o lovitura puternica pentru Google, este ca Facebook a fost inca o data cel mai vizitat site al anului. Intre lunile ianuarie si noiembrie, reteaua a atras 10,29% din numarul total de vizite realizate de americani, conform datelor Experian Hitwise. Impresionant, nu-i asa?

Pe de alta parte, nici Google nu sta foarte prost. Motorul de cautare este pe locul doi in acest top, generand 7,7% din numarul total de vizite, cu 7% mai mult decat in 2010. Combinand vizitele realizate pe toate site-urile aferente Google, nu doar cele de pe Google.com, obtinem un rezultat mai bun decat cel al Facebook, si anume 11,98% dintre toate vizitele din SUA.

In topul celor mai vizitate site-uri, cei doi giganti sunt urmati de Youtube.com, Mail.yahoo.com, Yahoo.com si Bing.com.Pe locul sapte se afla Search.Yahoo.com, urmat de Gmail.com, Mail.live.com si Msn.com.

In ceea ce priveste cei mai cautati termeni, dupa Facebook urmeaza Youtube, Facebook login, Craiglist, Facebook.com, Yahoo si eBay. Pe lista mai regasim www.facebook.com, Mapquest si Yahoo.com.

#facebook mark zuckerberg, #facebook google, #top retele socializare, #trafic internet, #top termeni cautare , #stiri Facebook