Facebook blocheaza utilizatori nevinovati

Duminica, 21 August 2011, ora 11:56
2504 citiri
Facebook blocheaza utilizatori nevinovati

Facebook isi cere scuze scuze si isi schimba sistemele automate care au blocat accesul utilizatorilor care publicau intamplator continut asemanator pe paginile lor, cum ar fi cei care sustin programele de protectie a mediului.

Activistii nu au fost victimele cenzurii, ci mai degraba victimele unui algoritm anti-spam care isi indeplinea atributiile, impersonal, potrivit Yahoo! News.

"Facebook nu este si nu a fost niciodata de partea celor care anuleaza conturi sau inteparteaza continutul publicat, doar pentru ca se discuta pe subiecte controversate", a declarat Andrew Noyes, purtatorul de cuvant Facebook, intr-un comunicat de presa.

"Din contra, noi ne dorim ca Facebook sa die un loc in care oamenii isi pot exprima deschis punctele de vedere, chiar daca nu toata lumea este de acord cu ele", adauga acesta.

Activistii au fost detectati de un program anti-spam si nu au mai putut publica nimic pe Facebook timp de 15 zile.

Si alti utilizatori, inclusiv activisti pentru salvarea animalelor, s-au plans de acesta problema.

Unii au creat pagini speciale pe Facebook, unde cei care au fost blocati pot reclama problema.

"Sistemul nostru clasifica peste 10 milioane de actiuni (logari dubioase, cereri de prietenie, etc), dar si tipuri de continut (mesaje, postari pe wall, etc). Desigur, niciun sistem nu e perfect si, tocmai de aceea, se intampla sa mai gresim, declara Noyes.

#facebook, # spam facebook, # cont blocat facebook , #stiri Facebook