Facebook cumpara Pryte, firma care dezvolta servicii de acces wireless la aplicatii pentru internet

Miercuri, 04 Iunie 2014, ora 09:06
1656 citiri
Facebook cumpara Pryte, firma care dezvolta servicii de acces wireless la aplicatii pentru internet
Sursa foto: Reuters

Facebook achizitioneaza firma finlandeza Pryte, care dezvolta servicii ce permit utilizarea de aplicatii wireless pentru internet de catre cetatenii din statele mai putin dezvoltate.

Termenii tranzactiei, care va fi finalizata luna viitoare, conform purtatorului de cuvant al companiei americane, Vanessa Chan, nu au fost dezvaluiti, informeaza Reuters.

Serviciile Pryte, care inca nu au fost lansate public, vor permite abonatilor la telefonie mobila care nu au incluse servicii de trasfer de date in abonament, sa aiba acces la aplicatii mobile, ca Facebook sau Foresquare.

Facebook are aproape 1,3 miliarde de utilizatori

Facebook, care are 1,28 miliarde de utilizatori in intreaga lume, este interesata, in primul rand, de echipa Pryte, condusa de directorul executiv Markku Makelainen, a adaugat Chan.

Compania finlandeza, infiintata in urma cu un an, are experienta si relatii foarte bune cu operatorii de servicii wireless, in special din pietele emergente, a aratat oficialul Facebook.

Pryte are circa 30 de angajati, insa nu a fost stabili in mod clar cati dintre acestia vor intra in echipa Facebook.

Tranzactia marcheaza eforturile Facebook de a conecta la internet persoanele din tarile slab dezvoltate. Facebook a incheiat parteneriate cu operatorii wireless in mai multe tari, prin care sa ofere acces gratuit la reteaua sa. In acelasi timp, compania investeste in drone si sateliti care sa asigure accesul la internet in mai multe regiuni ale lumii.

Directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, a declarat, recent, ca asigurarea accesului la internet a "inca cinci miliarde de oameni" este una dintre principalele prioritati ale companiei.

#facebook pryte, #Facebook investitie, #facebook internet , #stiri Facebook