Facebook discuta cu Apple o noua versiune a aplicatiei Home pentru mobile

Marti, 16 Aprilie 2013, ora 16:03
1508 citiri
Facebook discuta cu Apple o noua versiune a aplicatiei Home pentru mobile

Facebook discuta cu Apple despre proiectarea unei noi versiuni a aplicatiei sale pentru aparatele mobile, numita Home, destinata iPhone, ca urmare a numarului tot mai mare de utilizatori care acceseaza reteaua sociala de pe dispozitive cu ecrane mai mici, transmite Bloomberg.

In aceasta luna, Facebook a lansat un soft numit Home pentru sistemul de operare Android, iar in prezent negociaza cu Apple si Microsoft extinderea aplicatiei pe alte platforme, a declarat Adam Mosseri, director pentru produse la Facebook.

El a precizat sa discutiile sunt in curs si nu a fost nimic finalizat.

In conditiile in care majoritatea utilizatorilor acceseaza Facebook prin intermediul dispozitivelor mobile, directorul general Mark Zuckerberg cauta mijloace prin care sa ii mentina conectati cat mai mult, astfel incat sa atraga cat mai multa publicitate.

Circa 70% din smartphone-uri la nivel mondial functioneaza cu sistemul de operare Android, iar 21% cu sistemul iOS al Apple, potrivit companiei de cercetare a pietei Gartner.

Purtatorii de cuvant al Apple si Microsoft au refuzat sa comenteze.

Pe iPhone softul Home ar fi adaptat preferintelor Apple si ar putea arata cu totul diferit de versiunea pentru Android, a spus Mosseri.

Aplicatia Home a fost proiectata pentru versiuni noi de telefoane cu sistem Android, intre care cele fabricate de Samsung Electronics si HTC. Home poate fi instalat de pe Google Play, magazinul online de aplicatii al Google.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Facebook Home Apple, #Facebook Home telefon mobil, #Facebook Book smartphone , #stiri Facebook