Facebook: "evanghelist" gratuit pentru afaceri

Joi, 11 Martie 2010, ora 00:25
3993 citiri
Facebook: "evanghelist" gratuit pentru afaceri

Desi Facebook este o retea de socializare online, si nu un magazin virtual, un profil pe Facebook dedicat unei afaceri poate aduce beneficii insemnate. Chiar daca utilizatorii nu vor cumpara de pe Facebook, acestia vor lua contact cu business-ul respectiv si vor interactiona intre ei, sporindu-i brand awareness-ul, la costuri minime.

Entrepreneur.com propune 10 modalitati in care o afacere poate castiga, folosind Facebook-ul:

Stabileste un alt "avanpost" online pentru afacerea ta


Crearea unei pagini Facebook Fan ofera posibilitatea unui loc in care sa publici gratuit informatii despre produsele si serviciile tale pe care le pot gasi potentialii clienti,angajati, parteneri de afaceri sau presa.

Spre deosebire de pagina personala de Facebook, care este accesibila doar membrilor retelei, pagina de Fan poate fi vizitata de oricine, fie ca este sau nu inregistrat pe Facebook.

Aduce trafic pentru site-ul tau

Paginile de Fan nu au restrictii, in ceea ce priveste numarul de linkuri publicate care duc catre site-ul tau.

Redirectionarea chiar si unei mici parti din traficul inregistrat pe pagina de fan gazduita de Facebook iti va spori numarul de vizitatori interesati de  produsele si serviciile tale.

 

 

Facebook Fan te ajuta la SEO

De curand, motoarele de cautare au inceput sa indexeze continutul creat pe retelele sociale, asa cum e Facebook-ul, asa ca pagina afacerii tale poate genera mai multe rezultate relevante pentru cautarile utilizatorilor.

In aceeasi idee, cresterea numarului de linkuri din pagina de Facebook catre site-ul afacerii tale va creste relevanta site-ului, iar Google il va afisa mai  sus, in pagina de rezultate.

Facebook Fan Page iti simplifica interactiunea cu posibilii cilenti

Pagina de Fan este alternativa gratuita la implementarea unui soft de comunitate, pe propriul site.

Crearea unei pagini pe Facebook te scuteste de lansarea si monitorizarea unui forum pe domeniul tau.

In cateva minute, poti avea o pagina branduita unde clientii sau vizitatorii simpli pot publica informatii si linkuri, pot atasa fotografii si filme, pot  pune intrebari si, cel mai important, pot interactiona intre ei si cu tine.

Te conecteaza, fara mediatori, cu fanii si clientii afacerii tale


Pagina Facebook Fan iti face legatura directa cu fanii tai. Prin intermediul acestei pagini, vei putea trimite mesaje individuale sau unui grup anume, pe care il poti selecta, folosind criterii cum ar fi tara de provenienta, orasul, veniturile sau varsta.

Ca un exemplu, folosind aplicatia de Evenimente, vei putea stabili diverse evenimente sau promotii si vei avea optiunea sa trimiti invitatii numai fanilor  care se afla in orasul in care are loc evenimentul respectiv.

Facebook intareste relatiile cu clientii


Membrii nu pot cumpara servicii sau produse direct de pe Facebook dar, potrivit unor studii facute in cadrul retelei sociale, 90% dintre ei se asteapta ca firmele cu care au intrat sau au de gand sa intre in contact sa fie prezente pe Facebook.

Creeaza un spatiu propice pentru evanghelistii de brand

Potrivit acelorasi studii, doar 25% dintre utilizatorii Facebook vor sa li se vanda diverse produse, dar acest numar creste cand este vorba de utilizatori care vor sa laude o companie, un brand sau un produs.

Stabileste relatii cu cei mai influenti membri, care au multe conexiuni la randul lor, si vei castiga evanghelisti de brand care te vor promova gratuit.

Feedback-ul primit pe Facebook ajuta la stabilirea unor planuri de viitor

In cadrul retelelor sociale, cum e Facebook-ul, clientii sunt mai dispusi sa vorbeasca despre produsele si serviciile pe care le folosesc sau despre experientele neplacute provocate de serviciile competitorilor tai.

De fiecare data cand un fan va interactiona cu tine, ai putea primi informatii valoroase, care te vor ajuta sa-ti planifici traiectoria afacerii.

Facebook Fan Page ofera instrumente de masura, importante pentru afacerea ta


Instrumentele Facebook te ajuta sa analizezi impactul pe care il are afacerea ta. Facebook iti furnizeaza informatii despre comentariile publicate pe pagina ta (linkuri, poze, filme, review-uri) si date demografice (varsta, locatia, etc.).

Facebook iti permite sa tii pasul cu competitia

Competitorii care si-au facut inaintea ta pagina de Fan pe Facebook si-au construit deja o retea de utilizatori, care vorbesc despre produsele lor. Poti sa afli ce se vorbeste despre ei, ce ii nemultumeste pe clientii lor si ce avatanaje au in fata ta.

Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm au anunțat recent rezultatele promițătoare ale testelor efectuate cu tehnologia avansată de modulație 1024 QAM (Quadrature Amplitude Modulation), înregistrând o...
#afacere, #bloombiz, #business, #facebook, #fan, #page, #retea, #sociala , #stiri Facebook