Facebook isi revizuieste politica privind continutul "ostil si ofensator"

Joi, 30 Mai 2013, ora 09:55
1375 citiri
Facebook isi revizuieste politica privind continutul "ostil si ofensator"

Reteaua sociala Facebook isi va revizui politica in privinta continutului "ostil si ofensator" si a anuntat miercuri ca paginile care publica glume sau comentarii vulgare ori ofensatoare nu vor mai fi anonime, dupa proteste din partea utilizatorilor, relateaza AFP.

"Paginile de Facebook pot fi anonime si acest lucru este cu adevarat important, oamenii incep astfel revolutii", a comentat miercuri directoarea de operatiuni a companiei, Sheryl Sandberg, intr-o conferinta in California.

"Insa in ceea ce priveste tipul de umor foarte vulgar vizand femeile sau oricare alt grup, nu vom mai permite ca astfel de pagini sa ramana anonime", a promis responsabila.

Vicepresedinta insarcinata cu politica publica a retelei sociale, Marne Levine, a afirmat marti ca Facebook "isi va completa analiza si isi va actualiza liniile directoare" privind comentariile ostile, in urma discutiilor avute cu experti juridici, cu organizatii pentru drepturile femeilor sau alte grupuri "care s-au confruntat istoric cu discriminarea".

"In ultimele zile, a devenit clar ca sistemele noastre de identificare si suprimare a continuturilor care incita la ura nu functioneaza atat de eficient pe cat ne-am dori, in special in privinta incitarii la ura impotriva femeilor", a recunoscut Levine intr-un comunicat. "In unele cazuri, continuturi care ar fi trebuit suprimate sunt sau au fost evaluate conform unor criterii depasite", a adaugat aceasta.

Schimbarea de politica a fost anuntata la o saptamana dupa lansarea unei campanii de catre grupul Women, Action & The Media, potrivit caruia reteaua sociala "permite de mult timp continuturi care aproba violenta impotriva femeilor".

Majoritatea continuturilor vizate de aceste proteste au fost retrase de pe site, a dat asigurari Sheryl Sandberg. "Unele publicari se afla inca pe site pentru ca nu este vorba de continut ostil sau care incita la violenta, sunt doar pagini dezgustatoare, deplasate sau oribile, pe care nu le sustinem", a mai indicat responsabila.

"Le examinam pe toate si le explicam autorilor ca, daca ei doresc ca paginile respective sa ramana pe Facebook, trebuie sa-si publice numele pe ele", a continuat aceasta, subliniind ca o mare parte din utilizatori aleg apoi sa nu mai publice aceste continuturi.

#pagini Facebook continut ofensator, #pagini Facebook anonime , #stiri Facebook