Facebook nu accepta imagini topless, dar permite filme cu decapitari umane

Miercuri, 23 Octombrie 2013, ora 15:21
3939 citiri
Facebook nu accepta imagini topless, dar permite filme cu decapitari umane

Facebook a iscat din nou a multitudine de critici atat din partea utilizatorilor, cat si din partea mediului politic si a societatii civile, in momentul in care a ridicat interdictia de a publica pe site inregistrari video violente, inclusiv decapitari umane.

Decizia este cu atat mai controversata, cu cat standardele actuale ale site-ului interzic publicarea materialelor care constituie o amenintare pentru ceilalti, cum ar fi discursurile care incita la ura si inregistrarile cu continut sexual explicit - inclusiv imagini cu "sanii dezgoliti ai unei femei".

Inclusiv premierul britanic David Cameron a criticat dur decizia oficialilor Facebook, calificand-o drept iresponsabila.

Facebook, care, in mai, a interzis descarcarea inregistrarilor video cu continut violent dupa protestele mai multor asociatii, care reclamau faptul ca expunerea copiilor si a adolescentilor la astfel de clipuri cauzeaza traume psihice pe termen lung, a anuntat recent ca permite din nou acest lucru, pe principiul liberei circulatii a imaginilor.

Site-ul, care are 1,15 miliarde de utilizatori, poate fi accesat de persoane care declara ca au minimum 13 ani, iar aceasta ridicare a interdictiei permite descarcarea unor materiale video cu continut violent, inclusiv decapitari si acte teroriste sangeroase, informeaza independent.co.uk.

Ridicarea acestei interdictii a provocat valuri de indignare pe platforma Twitter, iar reprezentantii Facebook au declarat: "Facebook a fost intotdeauna o platforma pe care oamenii isi pot impartasi experientele, mai ales cand se confrunta cu evenimente controversate la fata locului, cum ar fi incalcarea drepturilor omului, actele de terorism si alte actiuni violente. Oamenii distribuie astfel de inregistrari video pentru a le condamna (aceste acte, n.r.). Daca ar face apologia lor sau daca actele ar fi incurajate, am avea o abordare diferita".

Compania se multumeste sa insoteasca imaginile violente cu un avertisment

Plangerile au aparut luni, odata cu descarcarea pe Facebook a unei inregistrari video intitulate "Provocare: oricine poate privi acest video?", in care un barbat mascat ucide o femeie, in Mexic, apoi ii tine capul in mana.

"O decapitare intrece clar limita cu privire la ceea ce declara ei ca este acceptabil in propriul regulament", a declarat pentru BBC Stephen Balkam, fondatorul organizatiei Family Online Safety Institute.

De asemenea, orice grup cu un istoric infractional sau violent are interdictie de creare a unui cont pe site, cei de la Facebook afirmand ca "distribuirea oricarui continut online motivat de placere sadica este interzis".

David Cameron, premierul Marii Britanii, a declarat, marti, ca el considera decizia Facebook de a permite descarcarea inregistrarilor video violente drept "iresponsabila". El a comentat pe platforma de socializare Twitter ca Facebook "trebuie sa explice acest lucru parintilor ingrijorati".

Intre timp, Facebook a adaugat mesaje de avertizare care acompaniaza astfel de inregistrari video descarcate pe site: "ATENTIE! Continutul acestei inregistrari video este extrem de violent si poate fi socant".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#imagini violente Facebook, #imagini caracter sexual Facebook, #film decapitare Facebook, #continut interzis Facebook , #stiri Facebook