Facebook nu-ti este prieten!

Duminica, 29 Mai 2011, ora 22:12
3237 citiri
Facebook nu-ti este prieten!

Intreaga lume traieste cu impresia ca Twitter si Facebook si-au propus sa aiba grija de utilizatorii sai si de informatiile acestora. Lucrurile s-ar putea sa nu fie chiar asa, potrivit celor de la Time.com. 

Toti utilizatorii ar trebui sa-si repete in minte ca Facebook nu este un prieten, este o afacere.

Chiar daca legile care reglementeaza activitatea online si libertatea de exprimare pe Internet sunt abia la inceput, instantele de judecata folosesc deja statusuri de Facebook drept proba la dosar.

In aceeasi situatie se afla si celelalte mari retele sociale, cum sunt Twitter, LinkedIn sau Foursquare.

Insa pentru ca este cea mai mare, toata lumea, chiar si cea juridica, a inceput sa se raporteze la Facebook.

Toate aceste companii sociale au un singur scop: profitul, potrivit Techland, blogul de tehnologie al Time.com.

Nu sunt malefice la radacini, dar nici nu le pasa foarte mult de utilizatorii sai.

Doar de informatiile personale pe care le pot afisa in fata advertiserilor.

Cazul "planking"

Saptamana trecuta, mai multe publicatii au facut apel la Facebook sa interzica pozele cu tineri care fac "planking", dupa ce un australian de 20 de ani si-a gasit sfarsitul in acest mod.

Planking-ul, o adevarata senzatie pe internet, presupune sa stai intins, perfect drept, pe unele dintre cele mai nebunesti suprafete.

Tanarul de 20 de ani din Australia a ales sa faca planking pe un balcon, la etajul sapte. Jocul a pornit in 2007, cand un grup de prieteni au inceput sa posteze pe Facebook poze care-i infatisau facand planking.

Facebook nu ar trebui si nu va bloca publicarea acestor poze.

De ce? Pentru ca nu este problema retelei de socializare, ci a celor care fac gesturi nesabuite. In concluzie, retelele de social networking sunt doar niste instrumente digitale.

Ceea ce facem cu ele cade in responsabilitatea noastra. Facebook este doar o afacere, nu este prietenul nimanui si nici nu-si propune acest lucru.

Utilizatorii trebuie sa fie atenti la ce scriu pentru ca atunci cand este chemat la bara, Facebook va fi gata sa depuna marturie.

#facebook, #retea sociala, #planking, #facebook prieten, #afacere facebook , #stiri Facebook