Facebook pierde 30.000 de membri

Miercuri, 02 Iunie 2010, ora 09:29
1687 citiri
Facebook pierde 30.000 de membri

Un grup de internauti care protesteaza fata de politicile de confidentialitate ale Facebook a anuntat ca peste 30.000 de persoane au raspuns la un apel de a se deconecta de la reteaua de socializare, care are peste 500 de milioane de utilizatori, precizeaza Mediafax.

Reprezenantii unui grup intitulat "Quit Facebook Day/ Ziua renuntarii la Facebook", care nu au dorit sa isi decline indentitatile, au specificat ca 34.202 persoane au parasit reteaua de socializare dupa o initiativa "Renunta la Facebook", care a avut loc luni.

"Pentru noi totul se rezuma la doua lucruri - alegeri echitabile si intentii bune. Dupa parerea noastra Facebook nu a facut o treaba buna in aceste doua segmente", au scris reprezentantii gruparii pe site-ul lor. "Facebook ofera optiuni astfel incat sa obtina informatii personale si nu este corect", au precizat ei.

Potrivit celor mai recente date, Facebook este frecventat de 540 de milioane de persoane in fiecare luna, adica de circa 35% din numarul total, la nivel global, al utilizatorilor de internet.

Saptamana trecuta, Facebook a anuntat simplificarea setarilor de confidentialitate ale site-ului, dupa ce a primit mai multe critici.

Mark Zuckerberg, cofondatorul retelei de socializare Facebook, a anuntat, saptamana trecuta, noile setari de protectie a datelor personale din retea, incercand sa contracareze valul de critici cu privire la sistemul de protectie a confidentialitatii.

Intr-un material publicat pe pagina sa de Facebook, Mark Zuckerberg a explicat schimbarile care le permit utilizatorilor sa isi aleaga informatiile care vor fi facute publice si sa decida daca accepta sau nu aplicatii externe retelei.

Recent, Zuckerberg a admis ca Facebook a facut unele greseli in ceea ce priveste sistemul de protectie a datelor confidentiale.

"Stiu ca am facut o serie de greseli, dar sper ca serviciul nostru sa devina mai bun, dupa toate aceste intamplari si ca oamenii vor intelege ca intentiile noastre sunt bune si ca noi vom raspunde la reactiile celor pentru care lucram", a scris Zuckerberg intr-un e-mail adresat lui Robert Scoble, un blogger influent din Silicon Valley, care a declarat ca a publicat textul cu acordul autorului sau.

La finalul anului trecut, Facebook si-a schimbat setarile de confidentialitate, permitand ca informatiile de la profil sa fie vizualizate de orice persoana, cu acceptul utilizatorului.

Luna trecuta, Facebook a avut o alta initiativa prin care datele de pe platforma erau partajate cu alte site-uri.

Mark Zuckerberg a considerat aceasta initiativa ca un pas spre "internetul in care elementul de socializare este o setare standard".

In timp ce Facebook promova ideea de a oferi o navigare pe internet personalizata, criticii erau ingrijorati de faptul ca utilizatorii pierdeau controlul asupra informatiilor lor.

Pe de alta parte, expertii Comisiei Europene au adresat oficialilor Facebook o scrisoare deschisa in care caracterizau aceste schimbari de setari de confidentialitate ca fiind "inacceptabile".

In urma cu doua saptamani, Facebook a organizat o sedinta interna pentru a discuta aceasta criza, care i-a determiant pe unii dintre utilizatori sa isi dezactiveze conturile din retea.

Oficialii companiei au refuzat sa comenteze despre dezactivarile conturilor.

In trecut, setarile de confidentialitate au avut 50 de prevederi, 170 de optiuni, prezentate in 5.830 de cuvinte, mai mult decat are Constitutia Statelor Unite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#confidentialitate, #facebook, #internet, #retea, #setari, #socializare , #stiri Facebook