Facebook poate dauna grav carierei

Duminica, 18 Aprilie 2010, ora 03:05
5864 citiri
Facebook poate dauna grav carierei

Facebook, reteaua sociala cu peste 400 de milioane de utilizatori inregistrati, este unul dintre cele mai potrivite locuri pentru a gasi un job. Insa pentru unii dintre acestia, posturile neinspirate au dus la pierderea locului de munca.

"Unii utilizatori ai retelelor sociale se lasa atat de coplesiti de noutatea acestor platforme, incat uita ca postarea unor idei nepotrivite poate avea consecinte grave pentru carierele lor ", spun avocatii citati de Forbes.

Iata cateva situatii prezentate de Forbes, care ar putea folosi drept exemplu pentru cei care se lasa dusi de val, pe Facebook.

Intepaturi sarcastice

O profesoara de sociologie de la o universitate din Pennsylvania avea obiceiul sa faca remarci sarcastice pe contul ei de Facebook. In ianuarie, a scris un post prin care cauta un asasin platit discret, facand referire directa la sentimentele fata de elevii sai.

Conducerea universitatii a fost informata despre postarile profesoarei si, in contextul evenimentelor tragice petrecute in colegiile din SUA in ultimii ani, aceasta a fost concediata.

Prea multe detalii

Un politist din Atlanta a fost dat afara de la locul de munca dupa ce a postat cateva informatii "delicate" despre jobul lui, vorbind despre cooperarea cu FBI si misiuni sub acoperire.

Frustrarile sale fata de activitatille zilnice l-au costat propriul job, desi contul sau de Facebook era restrictionat si disponibil doar pentru prieteni.

In apararea celor dragi

Dupa ce, in decembrie, directorul executiv al General Motors, Fritz Henderson, a parasit conducerea companiei si a fost inlocuit de Ed Whitacre, fiica lui Henderson a accesat pagina de Facebook a companiei si a adresat injurii membrilor paginii de Facebook a GM, sustinand ca tatal sau a fost fortat sa demisioneze.

Lauda de sine peste masura

Un gardian de la o inchisoare din Nebraska a scris un post pe Facebook prin care se lauda cu bataia pe care i-ar fi aplicat-o unui prizonier. La putin timp dupa, alti doi colegi i-au "sarit in ajutor" cu o serie de comentarii elogioase.

Statul american nu a fost deloc impresionat, iar cei trei gardienii si-au pierdut slujba, luna urmatoare.

Medicina de proasta calitate

Treisprezece asistente medicale de la un spital din Pennsylvania au fost date afara dupa ce au starnit o conversatie rasista pe un grup de pe Facebook.

Cateva dintre acestea se judeca si acum pentru ajutorul de somaj.

Insotitori de zbor neprietenosi

Compania Virgin Atlantic a concediat zece angajati dupa ce acestia au lansat replici rautacioase cu privire la standardele de securitate ale companiei si i-au numit pe unii pasageri "tineri prost educati".

Criticile lor sustineau ca avionul era plin de gandaci si ca motoarele acestuia au fost inlocuite de patru ori, intr-un singur an.

Imagine de profesor

O profesoara de liceu afisat pe Facebook poze cu ea consumand alcool in excursii in Europa, alaturi de cateva post-uri in care folosea un limbaj nepotrivit. In urma acestor postari, directorul liceului i-a cerut demisia. Profesoara a dat scoala in judecata, iar procesul este inca pe rol, potrivit revistei Forbes. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#de, #facebook, #job, #loc, #munca, #retea, #sociala, #user , #stiri Facebook