Facebook ramane reteaua de socializare preferata a adolescentilor americani

Miercuri, 25 Iunie 2014, ora 08:53
1379 citiri
Facebook ramane reteaua de socializare preferata a adolescentilor americani

Facebook ramane reteaua de socializare cea mai populara in randul adolescentilor americani, in pofida ascensiunii unor aplicatii precum Snapchat sau Tumblr, potrivit unui studiu publicat marti, preluat de France Presse.

"Peste trei sferturi dintre tinerii internauti acceseaza Facebook, adica de doua ori mai multi decat cei de pe Pinterest sau Tumblr sau Snapchat, si mai mult decat utilizatorii combinati ai Instagram si WhatsApp", a precizat Nate Elliott, din cadrul cabinetului de studii Forrester.

Potrivit acestuia, 28% dintre cei care folosesc Facebook sustin ca sunt acolo 'tot timpul', ceea ce reprezinta un procentaj mult mai mare decat cel pentru oricare alta retea de socializare.

Peste 4.500 de americani cu varste cuprinse intre 12 si 17 ani au participat la acest studiu.

Recent, o serie de cercetari au alimentat temeri legate de o posibila indepartare a adolescentilor fata de Facebook, considerat in prezent mai putin 'la moda' decat noii rivali precum Twitter, Snapchat sau Instagram.

Totusi, niciuna dintre aceste aplicatii nu i-a atins nivelul de popularitate pana acum. La zece ani de la crearea sa, Facebook revendica peste un miliard de utilizatori la nivel global.

#utilizatori facebook, #retea socializare Facebook, #utilizatori WhatsApp , #stiri Facebook