Facebook va lansa "Zero", platforma special conceputa pentru telefoanele mobile

Miercuri, 17 Februarie 2010, ora 15:46
1764 citiri
Facebook va lansa "Zero", platforma special conceputa pentru telefoanele mobile

Facebook va lansa "Zero", versiunea special conceputa pentru telefoanele mobile a retelei de socializare, care este accesata in prezent de peste 100 de milioane de oameni, de pe aceste dispozitive, informeaza BBC News.

La congresul dedicat industriei telecomunicatiilor de la Barcelona, oficialii retelei de socializare au dezvaluit detalii despre versiunea text, simplificata a platformei de socializare pentru telefoanele mobile. Site-ul va fi lansat in urmatoarele saptamani, precizeaza Mediafax.

Potrivit declaratiilor reprezentantilor Facebook, mai mult de 100 de milioane de persoane acceseaza in prezent reteaua, prin intermediul telefoanelor mobile.

Datele provenite de la GSM Association arata ca persoanele care acceseaza internetul prin telefon in Marea Britanie petrec jumatate din timp pe Facebook.


Numai in decembrie 2009, utilizatorii din Marea Britanie au petrecut 2,2 miliarde de minute in reteaua de socializare.


Noul site nu contine aplicatii care permit incarcarea de fotografii.


"Prin aceasta optiune simplificata incercam sa facem Facebook-ul accesibil tuturor celor care pot accesa internetul de pe telefon si permite operatorilor sa incurajeze utilizarea internetului mobil", a spus purtatorul de cuvant al Facebook.

 

#facebook, #mobile, #platforma, #socializare, #telefoane, #zero , #stiri Facebook