Fii maestru in FACEBOOK!

Marti, 28 Iunie 2011, ora 16:43
3984 citiri
Fii maestru in FACEBOOK!

Cei peste 700 de milioane de utilizatori Facebook au adus portalul in topul preferintelor pentru retele sociale si au generat pentru Facebook un sfert din traficul de internet din toata lumea. Multi dintre acesti utilizatori, insa, nu reusesc sa treaca dincolo de interfata si sa afle ce poate cu adevarat sa faca Facebook. 

Iata cateva lucruri interesante pe care majoritatea utilizatorilor nu stiu sa le faca pe Facebook, chiar daca nu reprezinta tocmai o descoperire cutremuratoare pentru omenire:

In Facebook poti obtine credite

Facebook trece dincolo de comunicare si schimb de informatii, dezvoltand propriul sau ecosistem econmic, prin credite.

Creditele reprezinta bani virtuali care permit utilizatorilor sa cumpere un joc premium sau alte aplicatii, potrivit PCmag.com.

Poti cumpara credite Facebook folosind PayPal, o carte de credit sau telefonul mobil, dar poti obtine credite si gratuit.

Acceseaza pagina “Account Settings” de la butonul “Account” si apoi acceseaza optiunea “Payments” de unde selectezi “buy more” la “Credits Balance”. In continuare apasa link-ul de la baza ferestrei numit “More Payment Options”.

Alege optiunea “Earn Credits”, apoi “Continue” si vei vedea o gama larga de oferte care te vor ajuta sa castigi de la 4 pana la 600 de credite.

O alta metoda de a castiga credite este de a converti “Bing Rewards” in credite Facebook.

Poti vedea pozele in stilul clasic

Daca iti displace stilul in care sunt prezentate acum pozele de pe Facebook, le poti schimba aparitia prin simpla apasare a tastei F5 sau “refresh” din browser.

Poti trimite mail-uri

Aceasta optiune nu este tocmai un secret, insa putini s unt cei care realizeaza ca pot folosi Facebook ca pe un e-mail normal, folosind aceeasi casuta ca in cazul unui mesaj. Mai mult decat atat, poti atasa si o poza facuta instant cu webcamul din dotare.

Desigur, toate acestea functioneaza in cazul in care ti-ai facut setarile pentru un cont de mail in Facebook, din pagina de mesaje, facand click pe “Claim your Facebook email”.

Poti face cautari intr-un mod inteligent

Casuta de cautari a Facebook iti ofera, in mod normal, diferite rezultate: utilizatori, aplicatii, pagini etc.

Daca pana acum foloseai un prefix pentru a tria rezultatele, acum Facebook iti ofera posibilitatea de a filtra dupa ce ai apasat pe lupa din dreapta casutei. Filtrul apare in stanga paginii.

Poti urmari filme pe Facebook

Vizionarea celor mai cunoscute filme este modalitatea ideala prin care poti sa iti folosesti creditele Facebook.

Tot ce trebuie sa  faci este sa cauti “movie” in Facebook, sa alegi filmul, apoi selectezi “Watch on Facebook” si sa iti folosesti creditele acumulate.

Iti poti seta confidentialitate maxima, pentru unele actiuni

Pe langa faptul ca poti selecta persoanele care vrei sa iti vada postarile, poti selecta si persoanele care nu vrei sa iti vada postarile.

Inainte de a selecta butonul “Share”, selecteaza butonul de “blocare” din stanga sa. De aici, poti modifica vizibilitatea.

Ai de ales intre a alege persoanele care iti pot vedea postarea si a alege persoanele care nu pot vedea ce ai publicat, prin optiunea “Hide this from”.

Astfel ai o libertate mai mare de a spune lucruri, fara a deranja pe cineva sau fara a strica surpriza vreunui prieten.

Si Facebook reproduce “smiley faces”

Desigur, pentru a le folosi in chat, trebuie sa conosti alaturarea de semne care rezulta intr-un smiley face, de obicei.

Iti poti alege limba de baza pe interfata Facebook

Pentru a schimba limba in care apar toate denumirile de pe profil, mai putin ce se posteaza in feed-ul de stiri, selecteaza “English” de la baza profilului tau, apoi alege limba pe care o doresti.

Poti face sondaje

Optiunea “Question” de pe profil iti permite atat sa adresezi intrebari prietenilor, cat si sa le oferi variante de raspuns.

Tine minte ca intrebarea ta poate fi vazuta de toti utilizatorii Facebook, iar daca vrei ca intrebarea ta sa fie vazuta doar de prieteni ar fi mai bine sa folosesti actualizarile de status.

Odata ce oamenii incep sa raspunda, vei vedea graficele care arata cine este castigatorul, vei vedea cate voturi are fiecare varianta de raspuns si poti afla care este profilul respondentilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#facebook, #optiuni facebook, #secrete facebook , #stiri Facebook