Fondatorul Facebook, mai bogat decat "parintii Google". Vezi topul complet

Marti, 27 Septembrie 2011, ora 11:54
5029 citiri
Fondatorul Facebook, mai bogat decat "parintii Google". Vezi topul complet

Directorii Microsoft si Google ocupa primele locuri in clasamentul celor mai bogati miliardari din industria tech, in timp ce fondatorii Facebook vin tare din urma si risca sa ii surclaseze foarte curand.

In topul Forbes al celor mai bogati 15 oameni de afaceri din sectorul IT, fondatorul Microsoft, Bill Gates, ramane pe prima pozitie, cu o avere de 59 de miliarde de euro, urmat de Larry Ellison si de fondatorul Amazon, Jeff Bezos.

Dustin Moskovitz

Dustin Muskovitz a fondat, impreuna cu Mark Zuckerberg, Facebook. In 2008 a parasit compania, pentru a pune bazele companiei Asana. Moskovitz este cel mai tanar om de afaceri din top.

Gordon Moore

Cu o avere de 3,7 miliarde de dolari, Gordon Moore ocupa locul 14, in clasamentul intocmita de publicatia Americana. Banii i-a castigat de pe urma Intel si datorita procesoarelor Pentium.
Where the money came from: Intel, baby. It's all about the Pentium processors.

Pierre Omidyar

Pierre Omidyar, fondatorul eBay, are o avere estimata peste 6,2 miliarde de dolari. Miliardarul a anuntat ca se va implica in proiecte de filantropie si s-a tinut de cuvant. Pana acum, a donat 1 miliard de dolari.

Eric Schmidt

Averea lui Eric Schimdt depaseste 6,2 miliarde de dolari. Banii i-a strans in perioada de 10 ani, cat a ocupat functia de CEO la Google, inainte ca Sergey Brin si Larry Page sa ii preia atributiile.

Charles Ergen

Charles Ergen a reusit sa acumuleze 6,4 miliarde de dolari, multumita EchoStar. Ergen a ocupat un rol important in aceasta afacere si apoi a explorat potentialul oferit de mediul online.

Steve Jobs

Cu 7 miliarde de dolari, Steve Jobs, fondatorul Apple se afla pe pozitia 10. A fost dat afara din compania pe care a infiintat-o, s-a intors ca “salvator”, dar mare parte din avere a fost obtinuta din tranzactia pe care a facut-o cu Disney,  cand a vandut Pixar.

Paul Allen si Steve Ballmer

Paul Allen, cu o avere de 13,2 miliarde de dolari si Steve Balmer, ale carui conturi cumuleaza 13,9 miliarde de dolari, isi datoreaza banii companiei Microsoft.

Michael Dell

Averea lui Michael Dell a crescut cu 500 de milioane de dolari, anul acesta, multumita avansului inregistrat de actiunile companiei sale. Cu toate acestea, miliardarul se afla la o diferenta de 3 miliarde de dolari fata de recordul inregistrat in 2005. Cea mai mare parte a sumei este administrata de MSD Capital.

Larry Page

Cel de-al doilea fondator al Google, Larry Page, ocupa, in acest moment, functia de CEO. Printre atributiile sale se numara mentinerea gigantului IT in fruntea clasamentului motoarelor de cautare. Larry Page detine o avere de 16,7 miliarde de dolari.

Sergey Brin

Cel de-al doilea fondator al Google, Sergey Brin, a acumulat o avere similara cu cea a lui Larry Page. Brin are in conturi tot 16,7 miliarde de dolari, puncteaza Business Insider, desi partenerul sau a preluat functia de CEO, in acest an.

Mark Zuckerberg

Facebook valoreaza acum 80 de miliarde de dolari si l-a facut pe creatorul sau, Mark Zuckerberg, mai bogat cu 17,5 miliarde de dolari. Tanarul antreprenor ocupa locul 4 in clasametul celor mai bogati miliardari din industria tech. In plus, Zuckerberg, in varsta de 27 de ani, este unul dintre cei mai tineri dintre acestia.

Jeff Bezos

Cu 19,1 miliarde de dolari, Jeff Bezos, fondatorul Amazon.com se poate numi un intreprinzator de succes. Site-ul continua sa fie profitabil, datorita ideilor implementate de Bezos, care se afla pe locul trei, in lista intocmita de publicatia americana Forbes.

Larry Ellison


Pe locul doi se afla Larry Ellison, cu 33 de miliarde de dolari. El a fondat Oracle si s-a asigurat ca acesta va fi profitabil. Ellison detine actiuni la salesforce.com, Netsuite, Quark Biotechnology Inc. si SuperGen, printre alte companii. Larry Ellison, in varsta de 67 de ani, a vandut, recent, iachtul de 162 de metri pe care il detinea, impreuna cu David Geffen.

Bill Gates

Cel mai bogat miliardar ai industriei IT este Bill Gates, cu o avere de 59 de miliarde de dolari. Fondatorul Microsoft a reusit sa impuna compania pe piata, iar acum rezista concurentei exercitate de competitori.

#facebook, #google, #microsoft, #top forbes, #top forbes miliardari , #stiri Facebook