Fondatorul "Facebook-ului rusesc" a parasit tara: "Situatia, incompatibila cu afacerile pe Internet"

Miercuri, 23 Aprilie 2014, ora 14:25
1338 citiri
Fondatorul "Facebook-ului rusesc" a parasit tara: "Situatia, incompatibila cu afacerile pe Internet"

Fondatorul celei mai importante retele de socializare ruse a parasit Rusia, dupa ce a refuzat sa predea serviciilor secrete datele personale ale organizatorilor Euromaidan.

Pavel Durov, fondatorul VKontakte (VK), reteaua de socializare favorita a rusilor, care-l depaseste, in fosta URSS, pe concurentul sau american Facebook cu peste 100 de milioane de utilizatori, a dat asigurari ca nu intentioneaza sa revina in Rusia, dupa o zi de la acceptarea demisiei sale de catre VK, potrivit Mediafax.

"Mi-e teama ca nu exista cale de intoarcere", a declarat el pentru site-ul american TechCrunch, specializat in informatii despre sectorul tehnologic. "Nu dupa ce am refuzat in mod public sa cooperez cu autoritatile. Acestea nu ma pot suporta", a adaugat el.

"Din nefericire, (situatia in Rusia) este incompatibila, in acest moment, cu afacerile pe Internet", a adaugat Durov.

In paralel, Duma de Stat (Camera inferioara a Parlamentului rus) a adoptat o serie de legi prezentate ca vizand sa lupte impotriva terorismului, dar care ar urma sa instituie un control mai amplu din partea autoritatilor asupra Internetului, unul dintre ultimele spatii ale libertatii de exprimare, intr-o tara in care presa este controlata de catre stat.

#Pavel Durov, #fondator Facebook rusesc, #fondator VKontakte , #stiri Facebook