Foursquare, noul Facebook?

Vineri, 02 Aprilie 2010, ora 10:53
2375 citiri
Foursquare, noul Facebook?

Dupa succesul Facebook, noul trend pe internet il reprezinta retelele sociale bazate pe localizare. Frecventarea acelorasi locuri atrage titluri precum "primar", "maestru", "increzut" sau "petrecaret". 

Vreti sa iesiti sambata seara intr-un bar, dar nu stiti ce local sa alegeti?

Noua retea de socializare Foursquare.com va ajuta sa aflati in ce bar sunt prietenii dumneavoastra si ce recomandari va fac in ceea ce priveste mancarea sau diferitele tipuri de bauturi pe care le-au incercat.

In plus, puteti vedea galeria de imagini a localului si sa decideti daca vreti sa mergeti in acelasi loc.

Foursquare, in fapt o aplicatie pentru telefoane mobile, este o retea sociala care le permite utilizatorilor inregistrati sa se conecteze cu prietenii si sa-si actualizeze coordonatele locului in care se afla.

Puteti castiga puncte si insigne de merit daca mergeti in mai multe baruri, daca vizitati expozitii de arta sau cand va intalniti cu alti prieteni din reteaua Foursquare si postati pe contul dumneavoastra locul in care va aflati.

Facebook si Twitter incearca sa tina pasul.

In prezent, reteaua Foursquare are 500.000 de utilizatori si este considerata de tehnocrati noul Facebook.

Serviciul a fost creat de Dennis Crowley si Selvadurai Naveen, care au fondat anterior un proiect similar, Dodgeball, pe care Google l-a cumparat in 2005 si l-a inchis in 2009, pentru ca la acea vreme serviciul de GPS de pe telefoanele mobile nu functiona la fel de bine ca in prezent.

Succesul retelei Foursquare i-a determinat pe tehnicienii retelelor Facebook si Twitter sa se gandeasca la dezvoltarea unor optiuni bazate pe locali-zare pentru site-urile lor.

Ca urmare, reteaua sociala Gowalla a castigat multi fani in ultima perioada deoarece are un sistem de localizare mult mai greu de pacalit. 

#facebook, #foursquare, #retele, #sociale , #stiri Facebook