Germania: petrecerile convocate prin Facebook ar putea fi interzise

Duminica, 03 Iulie 2011, ora 17:58
1158 citiri
Germania: petrecerile convocate prin Facebook ar putea fi interzise

Convocarea de petreceri prin intermediul Facebook ar putea fi interzisa in Germania, dupa ce ministrii de interne ai mai multor landuri au cerut oficial acest lucru. Propunerea vine in urma producerii mai multor incidente in timpul unor astfel de intalniri la care au participat mai multi oameni.

In momentul in care siguranta si ordinea publica ajung sa fie amenintate, convocarea petrecerilor prin intermediul Facebook trebuie interzisa", a declarat ministrul de interne al landului Saxonia Inferioara, Uwe Schunemann, citat de Capital.

Declaratia ministrului este sustinuta si de ministrul de interne al landului Renania de Nord-Westfalia care declara ca responsabilii cu ordinea publica locala trebuie sa interzica astfel de petreceri, daca exista indicii privitoare la un potential pericol pentru participanti.

Reactiile vin dupa ce o tanara de 16 ani a lansat o invitatie nerestrictionata pe Facebook si a avut parte de 1.600 de "musafiri", intalnirea avand chiar consecinte negative: 11 persoane au fost retinute pentru agresiuni fizice si provocarea de daune materiale. 

#germania, # facebook, # facebook interzis , #stiri Facebook