Islanda schimba Constitutia prin Facebook si Twitter. Romania amana

Miercuri, 13 Iulie 2011, ora 11:22
1689 citiri
Islanda schimba Constitutia prin Facebook si Twitter. Romania amana

Parlamentarii vor hotara in toamna daca accepta propunerile facute de Traian Basescu pentru revizuirea Constitutiei Romaniei. In Islanda, insa, locuitorii sunt indemnati sa contribuie cu ideii la proiectul Constitutiei, prin intermediul retelelor de socializare, pe Youtube sau Flickr.

Incepand cu luna aprilie, in Islanda se lucreaza la proiectul legii fundamentale, consiliul constitutional propunandu-si sa incheie proiectul pana la sfarsitul lunii iulie.

Saptamanal, Adunarea Constituanta a Althing-ului (parlament unicameral islandez) publica schitele pe site-ul institutiei, iar cetatenii sunt invitati sa faca schimb de idei pe site, pe Facebook, Twitter, Flickr sau Youtube, scrie Adevarul.

Prin intermediul Facebook si Youtube se transmit sedintele in direct, iar cetatenii au posibilitatea de a comenta in timp real.

Romania va mai trebui sa se dezvolte putin, pana sa ajunga la acest nivel, unul dintre argumente fiind simplul fapt ca rata de penetrare a internetului nu depaseste 40%, ce-a mai mare parte din internautii romani fiind cei de la oras. 

#islanda, # constitutie, # constitutie prin facebook , #stiri Facebook