MySpace da afara 300 angajati

Marti, 23 Iunie 2009, ora 16:53
1458 citiri
MySpace da afara 300 angajati

Portalul de socializare online MySpace, filiala a grupului american News Corporation, a anuntat marti ca isi va restructura activitatile la nivel international, prevazand inchiderea a cel putin patru reprezentante si desfiintarea a cel putin 300 locuri de munca din afara Statelor Unite, scrie AFP, conform NewsIn.

Planul de restructurare, ce se va desfasura in toate diviziile, va reduce efectivele MySpace la nivel international la 150 angajati, de la 450 in prezent, si va duce la inchiderea a cel putin patru birouri din strainatate", a anuntat compania intr-un comunicat.

Planul, ce vizeaza concentrarea efectivelor intr-un numar mai mic de teritorii, va face ca Berlin, Londra si Sidney sa devina "platforme regionale predominante" pentru activitatile grupului.

Prin urmare, situatia birourilor din Argentina, Brazilia, Canada, Franta, India, Italia, Mexic, Rusia, Suedia si Spania va fi examinata, in vederea unei posibile restructurari, a adaugat compania, care a anuntat ca filialele din China si Japonia nu sunt vizate.

"Este clar ca pe pietele internationale, ca si pe piata din Statele Unite, efectivele MySpace au devenit prea costisitoare pentru a fi pastrate in conditiile economice actuale", a declarat directorul general al societatii, Owen Van Natta.

Jumatate din cei 130 milioane utilizatori ai portalului sunt din Statele Unite.

Confruntandu-se cu o concurenta acerba din partea Facebook, portalul de socializare ce apartine, prin intermediul News Corporation, magnatului Rupert Murdoch, a anuntat pe 16 iunie ca va concedia aproape o treime din forta de munca, echivalent cu circa 500 angajati.

Compania MySpace, care are aproximativ 125 milioane de utilizatori, a fost afectata de popularitatea retelelor rivale precum Facebook si Twitter.

Un studiu realizat de Knowledge Networks arata ca retelele de socializare nu pot reprezenta canale profitabile pentru transmiterea mesajelor publicitare, pentru faptul ca mai putin de 5% dintre utilizatori isi iau, in mod frecvent, informatii despre anumite produse din aceste medii online.

Facebook, care obtine castiguri din publicitatea online, se foloseste de pozitia dominanta avuta in cadrul site-urilor de socializare pentru a atrage investitorii, in contextul conditiilor dure de pe piata pentru reclamele online.

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
#myspace, #angajati, #reprezentante, #locuri, #munca , #stiri Facebook