New York Times: Cine este de vina pentru esecul listarii Facebook

Miercuri, 05 Septembrie 2012, ora 09:44
1533 citiri
New York Times: Cine este de vina pentru esecul listarii Facebook

Esecul listarii Facebook are un vinovat principal, iar numele lui este David Ebersman, scrie New York Times, numindu-l pe directorul financiar al companiei, in varsta de 42 de ani.

Nu este la fel de cunoscut precum Mark Zuckerberg, fondatorul si CEO-ul Facebook, sau precum Sheryl Sandberg, directorul operational.

Insa el este de vina, scrie New York Times, pentru esecul listarii Facebook la bursa. Actiunile Facebook au atins un minim de 18,06 dolari, la inchiderea de vineri.

Acum, la trei luni de la listare, compania a pierdut peste 50 de miliarde de dolari in ceea ce priveste valoarea de piata.

Cu toate acestea, numele lui Ebersman este rar mentionat in presa de specialitate. El a aprobat cresterea continua a pretului actiunilor Facebook, care au ajuns la 38 de dolari, dupa ce compania estimase un interval initial intre 28 si 35 de dolari.

Ebersman a inundat piata, scrie New York Times, cu 25% mai multe actiuni decat era planificat initial.

Mark Zuckerberg: Nu mai vand nicio actiune timp de un an

Facebook a anuntat ca directorul general Mark Zuckerberg nu va vinde nicio actiune timp de un an, iar doi dintre executivii de varf nu intentioneaza sa instraineze titluri dincolo de tranzactiile necesare pentru a-si plati taxele, potrivit WSJ.com, citat de catre Mediafax.

Anuntul a fost facut in contextul in care actionarii si investitorii sunt ingrijorati de perspectivele de crestere ale companiei.

Compania a prezentat un plan prin care va rascumpara 101 milioane actiuni in octombrie, dupa deblocarea unor pachete de actiuni restrictionate, destinate angajatilor. La cotatia bursiera actuala, compania va cheltui 1,9 miliarde de dolari pentru a rascumpara titlurile.

Masurile anuntate vor functiona ca "un fel de zid defensiv" in jurul pretului actiunilor Facebook.

#esec listare Facebook, #David Ebersman director financiar Facebook, #scadere actiuni Facebook , #stiri Facebook