Noi reguli la interviul de angajare. Vezi care sunt

Joi, 26 Mai 2011, ora 15:28
3753 citiri
Noi reguli la interviul de angajare. Vezi care sunt

Interviul a devenit cea mai importanta etapa din procesul de angajare, acum mai mult ca niciodata. Regulile s-au schimbat, apar noi provocari si trebuie sa fii la curent cu toate noutatile, daca vrei sa iesi in evidenta din multimea de candidati. 

Apropierea interviului de angajare nu trebuie sa iti creeze un sentiment de panica. Din contra, cu cat mai organizat esti, cu atat treci mai usor peste momentul critic, cel al intalnirii fata in fata.

Documenteaza-te

Documentatia a devenit absolut necesara in ziua de astazi, cand informatiile sunt oricum disponibile pentru oricine, iar angajatorii sunt destul de pretentiosi in privinta cunostintelor tale despre companie.

Asa cum amprenta ta este perfect vizibila in mediul online, prin contul de Facebook sau LinkedIn, asa si compania angajatoare isi face simtita prezenta si ofera informatii pretioase in acest mediu.

Verifica informatiile disponibile si asigura-te ca ei afla ca ai facut asta, devenind un fan al paginii lor de Facebook.

Adreseaza intrebari

Din moment ce ai acumulat atatea informatii, urmatoarea asteptare a intervievatorului vizeaza curiozitatea ta.

In aceasta noua era, interviul sufera o “rasturnare” si tu esti cel care trebuie sa adresezi intrebari inteligente, care sa surprinda omul cu care stai de vorba.

Pasivitatea ta la invitatia intervievatorului de a adresa intrebari te-ar putea costa chiar jobul in sine, informeaza revista Time.

Evita prietenia pe Facebook, pana cand ai un raspuns sigur

Intalnirea cu potentialul sef iti poate lasa impresia ca v-ati imprietenit deja, insa o miscare gresita din partea ta poate strica totul.

Un follow pe Twitter este acceptabil si chiar magulitor pentru unii oameni, care realizeaza astfel ca esti interesat de ideile lor.

Facebook, insa, este mult mai agresiv pentru ca il pune pe omul respectiv in situatia de a decide daca te vrea sau nu in cercul de prieteni, iar pe cat de enervant este asta in viata reala, pe atat este si in cea virtuala.

Perioadele de pauza intre joburi, absolut normale

Nu te pierde in momentul in care esti intrebat de acele perioade.

Angajatorii sunt constient ca e o perioada dura pentru piata muncii si ca nu esti singurul care a petrecut mai mult timp cautand un nou loc de munca.

Nu te agita, nu inventa tot felul de scuze si nici nu vorbi de rau compania si seful pentru care ai lucrat.

Poti pune accent pe activitatile intreprinse in acea perioada care te avantajeaza si care demonstreaza ca ai facut ceva relevant, in loc sa pierzi timpul fara rost.

Ai grija la tinuta

Aceasta regula nu este una noua, insa se aplica si in cazurile, rare in Romania, in care dai interviuri online.

Intr-o discutie pe Skye cu potentialul angajator trebuie sa ai o tinuta de profesionist, chiar daca esti in dormitorul personal.

#angajare, #angajator, #candidati, #intervievator, #interviul de angajare, #reguli, #reguli la interviu , #stiri Facebook