Nou pe Google+? Vezi aici ghidul incepatorului

Joi, 21 Iulie 2011, ora 17:52
2449 citiri
Nou pe Google+? Vezi aici ghidul incepatorului

Reteaua de socializare Google+ poate fi coplesitoare pentru noii membrii, mai ales in primele zile, cand tentatia de a compara Google cu Facebook este foarte mare. Chiar daca beneficiaza de un design inteligent si este o platforma cat se poate de intuitiva, Google+ iti poate trezi o serie de frustrari si dezamagiri, daca nu stii cum sa folosesti toate caracteristicile sale. 

Iata o lista de sfaturi care te vor ajuta sa folosesti la maxim potentialul pe care Google+ il ofera fiecarui utilizator:

Incepe prin a-ti cauta cunostintele

Primul pas este acela de a scrie numele cunostintelor, orase, companii si alte detalii in casuta de cautare numita “Find People”, plasata in partea de sus a paginii.

Deschide pagina de profil a fiecaruia si selecteaza “Add to Circles”, apoi ai posibilitatea sa alegi unul din cercurile de prieteni, familie, cunostinte sau sa faci un nou cerc de prieteni.

Apoi cauta noi cunostinte

Dupa ce i-ai inclus intr-un cerc de prietenii pe cei pe care ii cunosti, poti incerca sa iti faci cercuri care sa iti largeasca aria de cunostinte in functie de subiectele care te pasioneaza, experienta profesionala, locatia in care te afli sau alte puncte de reper, scrie Huffington Post.

Nu uita ca acele “Circles” de pe Google+ nu sunt vizibile tuturor, ci sunt facute pentru a-ti personaliza fluxul de informatii. Oamenii primesc o atentionare ca au fost adaugati in cercul tau de prieteni, dar asta nu seamana sub nicio forma cu ideea de prietenie de pe Facebook.

Organizeaza-ti cercurile de prieteni

Iti poti crea cercuri de prieteni de orice dimensiune, unele cu care sa impartasesti informatii, altele pe care vrei doar sa le urmaresti pentru a fi la curent cu domeniile care te pasioneaza.

Cu cat mai multi oameni adaugi in cercurile de prieteni cu atat fluxul tau propriu de stiri va fi mai bogat si mai actualizat.

Urmareste activitatea celor din echipa Google

Printre cei mai implicati utilizatori Google+ sunt chiar oamenii din spatele proiectului. Merita sa ii urmaresti pentru ca iti ofera feedback rapid si devin o sursa de la care poti afla noi si noi modalitati de a folosi Google+.

Poti face un “Draft” propriu

Poti sa iti faci un cerc in care sa nu adaugi pe nimeni si in care iti poti salva diferite informatii pe care sa le citesti mai tarziu.

Reactioneaza la informatiile interesante

Cand gasesti ceva interesant, nu ezita sa o spui. Poti lasa un comentariu sau un +1 pentru a-l incuraja pe autor sa mai posteze astfel de informatii.

Astfel, vei interactiona cu mai multi oameni care impartasesc aceleasi pasiuni cu tine si iti poti imbogati cercurile de prieteni.

Google+ nu seamana deloc cu Facebook

Chiar daca mass-media a pus accent pe competitia dintre cele doua retele sociale, Google+ nu se vrea o imitatie de Facebook si nici nu ar trebui tratat astfel.

Foloseste optiunea Sparks

Aloca putin timp pentru a seta optiunea Sparks aflata in stanga paginii cu absolut orice domeniu care te intereseaza.

Ea se va transforma rapid intr-un flux de tip RSS si iti va aduce in propriul profil informatiile de maxim interes pentru tine pe care ti-ar placea sa le citesti dimineata, in timp ce iti bei cafeaua.

Foloseste “Hangouts”

O modalitate amuzanta de a pierde timpul, dar si de a organiza o reuniune ad-hoc cu oameni din diferite colturi ale lumii este asigurata de optiuneade video-chat  “Hangouts”.

Completeaza toate informatiile din pagina de profil

Cu cat mai multe informatii oferi, cu atat mai usor te vei face cunoscut si cu atat mai multi oameni te vor adauga in cercurile lor de prieteni.

Incepe cu elementele de baza: nume, ocupatie, educatie, oras natal si altele.

Nu te sfii sa scrii cat mai multe lucruri despre tine in partea de introducere, unde poti scrie care sunt interesele tale si ce tip de continut ai putea sa furnizezi pe Google+.

Tine cont de sugestii

Pe coloana din dreapta vei gasi cateva sugestii de oameni pe care sa ii adaugi in cercurile tale de cunostinte.

Google nu a prezentat oficial algoritmul de alegere al acestor oameni, insa cel mai probabil se bazeaza pe ideea de “prieteni ai prietenilor” sau oameni care au interese comune cu tine.

Profita de rapiditatea cu care poti adauga prieteni in cercurile tale

O caracteristica atractiva care te ajuta sa economisesti timp este posibilitatea de a tine mouse-ul deasupra unui nume, pentru ca mai apoi sa se deschida o fereastra in care sa apara persoanele pe care le aveti in comun ca prieteni, informatii despre persoana respectiva si butonul “Add to circles”.

Foloseste fluxul de “incoming”

In fluxul de “incoming” intra toti oamenii care te-au adaugat in cercurile lor, dar carora tu nu le-ai raspuns in niciun mod.

Astfel, ai posibilitatea sa primesti ce posteaza acei oameni care au considerat ca esti interesant pentru ei, dar si sa ii adaugi pe loc in orice cerc de prieteni vrei.

Trimite invitatii

Experientele de pe Google+ pot fi si mai placute daca ii ai in pagina ta si pe cei apropiati, prieteni sau  familie.

Pentru cei care nu au cont inca, potri trimite o invitate apasand butonul “Send invite” din dreapta-jos a paginii sau poti trimite orice postare de pe Google+ pe Gmail, iar destinatarul va primi automat si o invitatie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#facebook, #ghid incepatori, #google , #stiri Facebook