Rateurile Facebook

Sambata, 26 Martie 2011, ora 23:09
2558 citiri
Rateurile Facebook

In ultimii ani, am invatat ca social media poate schimba lumea care ne inconjoara. Facebook este parte din viata noastra, a tuturora, chiar si a celor care nu au cont pe Facebook. Chiar daca intr-o continua evolutie, Facebook-ul nu este reteaua perfecta. Acum are peste 500 de milioane de utilizatori, dar poate lua oricand calea site-ului de social bookmarking Digg.com, care a facut atat de multe schimbari, unele neinspirate, incat utilizatorii au decis sa caute stabilitatea in alta parte.

Toti userii vor un design mai bun si mai multe functionalitati. Insa, cand esti un site atat de mare, schimbarile trebuie facute cu atentie.

Mark Zuckerberg si echipa sa ar trebui sa recunoasca o parte din probleme care au nevoie imediata de rezolvare.

Iata cinci dintre acestea, potrivit Techcrunch.

Grupurile

Facebook Groups e calea cea mai simpla pentru spam-ul pe Facebook.

Daca esti adaugat unui grup, "deschizi poarta" catre continutul celor care nu iti sunt prieteni.

Primesti mesaje de la toata lumea din acel grup.

Sistemul de grupuri a fost un motiv pentru useri sa se gandeasca de doua ori daca mai este cazul sa ramana pe Facebook, atata vreme cat prietenii virtuali pot deveni cei mai mari spammeri din lume.

Photo viewer

O imbunatatire este oricand bine venita, insa la sectiunea de vizualizare a pozelor, Facebook pare ca a uitat de "user experience".

Chenarul negru este deranjant pentru privire si gresit din punct de vedere al designului, neincadrandu-se cu nimic din ce exista in momentul actual pe site.

In plus, noul sistem de poze afiseaza fotografiile in format mai mic decat cel initial.

Places

Cu cat mai multe servicii concurente, cu atat mai bine pentru userul final. Foursquare si Gowalla, cele doua retele sociale bazate pe geolocatie, incep sa prinda si la noi.

Facebook Places arata prietenilor unde se afla un user intr-un anumit moment (intr-un restaurant, intr-un parc, intr-o sala de cinema etc.), locul respectiv primind astfel o recomandare.

Unde greseste Places? Nu poate fi conectat la contul de Twitter.

Nu toti prietenii sunt tinuti in acelasi loc. Posibilitatea de a-i informa ar trebui extinsa si la alte platforme.

Messaging

Noua platforma de mesaje a Facebook poate fi comparata cu lejeritate cu un chat.

Daca un utilizator este obisnuit sa apese tasta "Enter" dupa fiecare paragraf, va avea surpriza sa constate ca mesajul a fost trimis dupa primul paragraf.

Departe de un sistem de e-mail de care au nevoie userii, Messaging ar putea fi imbunatatit cu functionalitati pe care Yahoo sau Google le-au implementat cu ani de zile in urma.

Taburi

Pana sa se faca noile modificari, Facebook permitea construirea si implementarea de taburi personalizate, folosind limbajul de markup FBML.

Companii intregi s-au fondat pentru a oferi servicii pe acest spatiu de creatie.

Chiar daca inca mai sunt vizibile, taburile au cazut pe plan secund.

Apreciate de multi useri care si-au dezvoltat o adevarata abilitate in a "scrie" taburi de Facebook, retrogradarea lor ar putea fi un mesaj egoist din partea companiei.

Daca Facebook incepe sa-si intoarca fata de la proprii utilizatori, "cei 500 de milioane de prieteni" ai lui Zuckerberg ar putea sa-si faca un alt prieten, pe o alta retea sociala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
Americanca Janna, stabilită de mai bine de cinci ani în România, a captat atenția pe TikTok prin demontarea stereotipurilor comune despre țara noastră. Clipul ei este viral acum cu peste...
#defecte facebook, #facebook, #internet, #marc zuckerberg, #retele sociale, #servicii facebook, #spamm , #stiri Facebook