Romanii nu sunt deranjati de publicitatea din clipurile muzicale si de pe Facebook - studiu

Miercuri, 11 Iunie 2014, ora 08:43
1390 citiri
Romanii nu sunt deranjati de publicitatea din clipurile muzicale si de pe Facebook - studiu

Fanii sunt mult mai putini reticenti la mesajele publicitare decat s-ar putea crede, reiese dintr-un studiu realizat Quantix Marketing Consulting la comanda ThinkDigital si Hit Yourself Consulting.

Retelele de social media, mai ales Facebook si YouTube, sunt deja medii esentiale in comunicarea artistilor cu fanii lor, conform Mediafax

Este insa ecuatia artist-fani-publicitate fezabila in social media? Care este reactia consumatorilor la aparitia brandurilor? Ce asteptari au fanii de la experienta lor pe paginile de Facebook ale vedetelor? Sau atunci cand vad un nou videoclip muzical pe YouTube?

Doar 14% dintre fani sunt deranjati de reclama in clipurile distribuite online

Astfel, conform cercetarii, doar 14% sunt deranjati de reclama in clipurile distribuite online, pe Facebook sau Youtube. Segmentul 12-18 ani este chiar si mai receptiv la mesaje bine construite: 32% spun ca nu ii deranjeaza deloc mesajee comerciale pe care le vad pe Facebook sau in clipurile de pe Internet unde apar artistii lor preferati.

Mai mult, 1 din 3 adolescenti cred ca e ok ca artistii sa fie promovati de branduri si ca acestia sa promoveze branduri. Aproape jumatate apreciaza brandurile care le sustine artistul favorit.

Categoriile percepute de public ca fiind cele mai apropiate de artisti sunt muzica si accesorii muzicale (56% considera normale mesajele publicitare pe acest subiect), fashion si ascesorii de imbracaminte (46%), timp liber, localuri, restaurante (43%) si gadgets (37%). Studiul arata ca si alte categorii precum auto, telecom, alimente sau bauturi pot capitaliza pe comunicarea online in astfel de platforme sociale ale vedetelor fiind insa foarte importanta asocierea cu anumiti artisti sau formatii si adaptarea comunicarii atat la target, cat si la mediu.

Mai mult de 1 mesaj comercial pe zi pare dincolo de limita pe care fanii si-o doresc. Dar 45% sunt ok cu ideea de a vedea 1, maxim 5 mesaje comerciale pe saptamana.

Peste 4000 de repondenti au raspuns chestionarului Quantix

Peste 4000 de repondenti au raspuns chestionarului Quantix, plasat online, in perioada 20-28 mai 2014. Invitatia de participare a fost plasata pe paginile de Facebook a 27 vedete din Romania, 14 artisti solo si 13 formatii.

"Culegerea datelor de la bazele de fani de pe Facebook nu a ridicat nicio problema. Acestia se aflau intr-un mediu in care sunt deschisi comunicarii si, fiind pe pagina unei vedete, dorinta de interactiune este sporita. In plus, dupa cum ne arata rezultatele, este loc aici si pentru branduri, in masura in care vor comunica prietenos si adaptat", spune Cosmin Nae, fondator Quantix Marketing Consulting.

Sondajul va fi prezentat si analizat in detaliu joi, in prima zi de ICEEfest, festivalul care aduce la Bucuresti marile branduri si companii ale industriei online globale, intr-un panel la care vor lua parte Cosmin Nae, Founder, Quantix Marketing Consulting, Dragos Nichifor (Grasu XXL - Okapi Sound), Adrian Sina (Akcent) si Calin Goia (Voltaj). Moderator va fi Florin Grozea (Hit Yourself Consulting).

#romania muzica, #publicitate facebook, #artisti facebook , #stiri Facebook