Sarkozy, gazda unui forum cu sefii Google, Facebook si Microsoft

Marti, 24 Mai 2011, ora 11:15
1573 citiri
Sarkozy, gazda unui forum cu sefii Google, Facebook si Microsoft

Sefii celor mai puternice companii media si de internet se reunesc la Paris pentru un forum de doua zile gazduit de presedintele francez Nicolas Sarkozy, relateaza BBC, citat de NewsIn.

Sefii de la Google, Facebook si Microsoft vor discuta despre viitorul internetului. Dezbaterea se va concentra asupra intrebarii daca e oportuna - si cat de departe ar trebui sa mearga - o eventula reglementare a internetului.

Concluziile intalnirii vor fi prezentate la sfarsitul saptamanii summitului G8 pe care Franta il gazduieste la Deauville.

Este pentru prima oara cand internetul va figura pe agenda liderilor din grupul celor mai bogate opt natiuni.

Doua viziuni diferite despre viitorul internetului vor fi aduse in atentie.

Una, sustinuta de firme mai noi, precum Google sau Amazon, favorizeaza libertatea totala si se impotriveste interventiei unor organisme de reglementare europene.

Cealalta viziune, mai comuna acum in Europa, tinde sa se concentreze pe controlarea exceselor internetului. Sarkozy a reflectat la aceasta atitudine intr-un discurs sustinut anul trecut.

"Internetul este acum noua frontiera, un nou teritoriu de cucerit. Dar nu poate fi un Vest Salbatic. Nu poate fi un spatiu fara de lege, unde oamenii pot sa sustraga fara limite opere artistice", a spus Sarkozy.

Initial, SUA au avut reticente in a include internetul pe agenda summitului G8.

Presedintele Barack Obama a vorbit in trecut despre importanta libertatii internetului pentru economia americana si pentru politica ei externa.

Chestiuni precum dreptul la intimitate, copyright, legile concurentei si libertatea de exprimare au fost readuse in actualitate de evenimentele recente.

Internetul a jucat un rol pivotal in revoltele din Orientul Mijlociu si din natiunile nord-africane, revolutionarii mobilizandu-se gratie site-urilor de socializare si postarii de imagini de la evenimente aproape in timp real. 

#nicolas sarkozy, # google, # facebook, # microsoft, # companii media, # viitorul internetului , #stiri Facebook