Solutii pentru "reprosurile" sefului: cum sa muncesti mai mult

Vineri, 28 Ianuarie 2011, ora 14:54
3009 citiri
Solutii pentru "reprosurile" sefului: cum sa muncesti mai mult

Orice angajat trece prin momente in care isi doreste sa poata munci mai mult si mai intens, sa obtina rezultate mult mai semnificative, insa de cele mai multe ori ambitiile se rezuma doar la ganduri, materializarea lor fiind mult mai greu de realizat.

Iata cateva trucuri prezentate de DumbLittleMan.com care te-ar putea ajuta sa te motivezi singur pentru a duce la capat ambitiile tale fara ca efortul sa iti para prea mare.

Foloseste-te de spiritul de competitie

Multi dintre noi avem o placere deosebita sa castigam orice intrecere cu prietenii, sa dovedim ca suntem cei mai buni, sau chiar si sa urmarim competitiile sportive pentru adrenalina pe care ne-o ofera.

Daca esti si tu un spirit competitiv, foloseste-te de asta pentru a transforma activitatile tale zilnice intr-o competitie continua, iar asta te va ambitiona sa muncesti din ce in ce mai mult.

Incepe cu obiective mici

Daca ambitia ta este sa obtii o promovare dar nu faci nimic pentru a depasi cerintele din fisa postului, poate e timpul sa gasesti o alta abordare.

Nu te hazarda sa iti iei in responsabilitate proiecte mari, ci impune-ti cativa pasi mici, dar siguri care sa te duca la nivelul la care cererea unui proiect major sa fie justificata prin propria munca.

Impune-ti sa petreci 10 minute pe zi discutand cu cei care au deja pozitia pe care ti-o doresti si sa afli infiecare zi cate un lucru nou despre ea.

Apoi poti sa incepi sa iti oferi ajutorul cu cele mai simple lucruri, pentru care oamenii importanti nu mai au timp.

Cu timpul vei realiza ca trebuie sa iti respecti promisiunile facute fata de tine si de ceilalti, iar asta poate fi un motivator bun pentru a munci tot mai intens.

Cronometreaza-ti activitatea

Cand iti doresti sa realizezi mai multa munca intr-un timp cat mai scurt, cea mai buna idee este sa cronometrezi intreaga activitate.

Incearca sa iti lansezi singur provocari. Daca stii ca verificarea e-mail-ului iti ia de obicei o ora din ziua de munca, ambitioneaza-te sa o faci intr-o jumatate de ora si fii cu ochii pe ceas.

Un cronometru te poate incuraja sa te concentrezi la activitatea ta, atat pentru motivul timpului care trece foarte repede, dar si pentru ideea ca doar intr-o jumatate de ora vei fi scapat de o grija.

Apeleaza la muzica pentru a te detasa de ce se intampla in jur

Cand te simti prea molesit, pune-ti in casti o melodie care reuseste sa se trezeasca, iar cand ai de indeplinit sarcini mai cerebrale poti apela la muzica de tip "chill out", aceasta te va calma si te va ajuta sa te concentrezi.

Fii responsabil fata de ceilalti oameni

Chiar daca nu ai un sef care sa urmareasca fiecare pas pe care il faci, ar trebui sa gasesti un factor de motivare social pentru a te ambitiona sa muncesti tot mai mult.
Unii apeleaza la traineri specializati pentru cariera lor care le stabilesc si le urmaresc obiectivele, altii ajung sa se simta direct responsabili fata de prietenii lor care asteapta zilnic cate un post cu ultima realizare in fluxul de "stiri" de pe Facebook.

Tu poti sa mergi si mai departe si sa iti rogi cei mai buni prieteni sa faceti o "sedinta saptamanala" vineri seara, inainte de a iesi in oras, in care sa va prezentati fiecare reusitele pe ultima perioada de timp.

Poti incerca sa faci lucrurile diferit in fiecare zi, pentru ca diversitatea te impiedica sa te aturi de jobul tau.

"Sa incerce intotdeauna sa inoveze, sa creeze, sa imbunatateasca, sa eficientizeze si asa mai departe. In acest moment, daca este ceva platit cu adevarat bine si de viitor este pana la urma creativitatea si inovatia, iar orice inovatie care aduce o plusvaloare companiei nu doar te dezvolta pe tine ci si pe compania in sine astfel incat sa poti avea rezultate masurabile cat de des posibil" sustine Marian Rujoiu, Manager Exterme Training.

Recompenseaza-te

Chiar daca munca bine facuta este o rasplata prin natura ei, uneori e o idee buna sa iti promiti singur o rasplata pe care sa ti-o oferi dupa fiecare succes.

Spre exemplu, poti sa iti cumperi ultimul joc pe calculator aparut si sa il rogi pe prietenul tau cel mai bun sa il "gazduiasca" pana in momentul in care realizezi ceea ce ti-ai propus.

Asta te va ambitiona sa termini si mai repede, dar si cat mai bine sarcinile stabilite in obiectivele tale, spun specialistii.

Atmosfera pe care o creezi tu te poate ajuta sa te simti mai bine atunci cand muncesti, si implicit sa muncesti mai mult si mai bine, considera Marian Rujoiu.

"Aici putem astepta ca seful sa faca ceva in acest sens, insa ca angajati putem face si noi ceva. Poate ne putem permite sa cumparam un CD cu muzica care ne place, atunci cand muzica e permisa sau in fiecare zi o persoana sa puna muzica pe care o alege.

Un alt lucru care s-ar putea face este amenajarea biroului pe principiul "feng-shui" astfel incat sa te simti bine acolo unde lucrezi. Locul in care lucrezi trebuie sa fie acel loc in care stai cu placere, locul in care iti faci treaba cu placere Nu te opreste nimic sa aduci o floare, un ghiveci, nu te opreste nimeni sa aduci o fotografie" a declarat Marian Rujoiu, Manager Extreme Training .

Imbunatateste-ti relatia cu colegii

O relatie buna cu oamenii pe care ii vezi in fiecare zi te poate ajuta sa vezi placerea din munca, este de parere Marian Rujoiu.

"Ceea ce scade randamentul sunt relatiile tensionate intre angajati si frustrarile, conflictele sau barfele. Putem sa minimizam aceste barfe, sa nu le mai dam atata importanta, sa vedem jumatatea plina a paharului, atat la noi cat si la ceilalti.
Atata timp cat vom creste gradul de toleranta, va creste si sentimentul de placere la locul de munca. Daca intr-o zi cineva te-a ajutat cu ceva, a doua zi ai putea sa il astepti cu o cafea sau ii lipesti un post-it pe monitor si sa ii scrii un simplu "multumesc pentru ajutor". Pana la urma, placerea la locul de munca va veni in primul rand de la atmosfera si de la ceea ce esti dispus sa faci in acest sens" a declarat acesta pentru Bloombiz.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Cântărețul Mihai Trăistariu are câteva apartamente pe care le închiriază pe litoralul românesc, la Mamaia, drept pentru care artistul a anunțat că își dorește să angajeze o cameristă...
#job, #loc de munca, #munca, #reprosurile sefului, #sa muncesti mai mult , #stiri Facebook