Start-up-uri online de succes: Ce vede un intreprinzator intr-un like Video

Vineri, 27 Septembrie 2013, ora 14:16
3283 citiri
Start-up-uri online de succes: Ce vede un intreprinzator intr-un like Video

"Isteria" generata de retelele de socializare este considerata "materie prima" pentru oamenii din marketing si publicitate. Pentru a veni in ajutorul firmelor care folosesc Facebook, Twitter sau LinkedIn pentru promovare, un tanar intreprinzator da "share" managerilor unui instrument care ar trebui sa le faca viata pmai usoara: Hivemind.

Alex Gavril, un tanar care lucreaza intr-o companie de marketing si publicitate destinata cu precadere companiilor mici si mijlocii a sesizat nevoia unui intrument care sa analizeze preformanta brand-urilor prezente pe retelele de socializare online. Asa a aparut Hivemind, serviciu ce se adreseaza managerilor comunitatilor online, ajutandu-i sa inteleaga mai bine interactiunile si interesele comunitatilor formate in jurul brandului.

Lansarea pe piata a produsului a avut loc la concursul The Big Pitch, competitie destinata sustinerii ideilor de start-up-uri de succes organizat de Consiliul National pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (CNIPMMR), unde proiectul lui Alex Gavril a ajuns printre finalisti.

"Cel mai important este ca Hivemind nu analizeaza informatiile doar prin prisma numerelor. Noutatea si utilitatea serviciului vine tocmai prin prisma analizei interactiunilor dintre membrii comunitatii, a identificarii intereselor comune, in scopul facilitarii unei comunicari cat mai eficiente intre brand si comunitate. Informatiile sunt centralizate si prezentate sub forma unui raport usor de inteles", a precizat Alex Gavril pentru Business24.

Clip-ul de prezentare cu care Alex Gavril a participat la concursul The Big Pitch sustinut de CNIPMMR

Pregatirea pentru lansarea pe piata a durat mai bine de opt luni, perioada in care s-a elaborat metodologia de cercetare si testare, s-a analizat nisa de piata sau s-a pregatit partea de branding pentru produs.

Urmatoarea etapa este "cucerirea" companiilor, a adaugat tanarul antreprenor.

"Incepem campania de abordare a clientilor prin diverse metode: agentii de publicitate, agentii de social media, oameni care lucreaza in social media cum ar fi bloggeri cunoscuti. In general, tinta noastra sunt managerii de pagina, de social media", a precizat Alex Gavril.

Antreprenorul are planuri mari pentru viitor. Pentru anul urmator vrea sa creeze un sistem automat de realizare a analizei care ajunge la client, iar peste trei ani vrea ca afacerea lui sa ajute managerii din strainatate.

"Momentan, raportul instrumentului este prelucrat manual si vrem sa dezvoltam o solutie automatizata pentru aceasta analiza. Vrem sa imbunatatim si calitatea produsului, dar mai important este sa imbunanatim timpul de procesare a raportului. O sa ne indreptam atentia asupra pietei globale, dar avem ca obiectiv secundar educarea pietei din Romania. Ca si tinta de vanzari: previzionam ca in urmatorii 3 ani circa 95% din veniturile noastre sa vina din afara Romaniei", a precizat Alex Gavril.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#Hivemind start up, #Hivemind retele socializare, #Hivemind lansare, #Gavril Hivemind , #stiri Facebook