Stii totul despre Facebook?

Joi, 23 Iunie 2011, ora 18:00
4320 citiri
Stii totul despre Facebook?

Cu peste 700 de milioane de utilizatori, reteaua de socializare Facebook se dezvolta extraordinar de repede si devine o parte din ce in ce mai consistenta a societatii in care traim. Avand in vedere statutul pe care Facebook l-a dobandit, ar trebui sa te gandesti mai bine ce faci sau ce nu faci pe Facebook, daca nu vrei sa iti sabotezi imaginea personala si profesionala. 

Forbes prezinta cateva elemente esentiale care surprind adevarata voalare pe care Facebook o are in viata noastra de zi cu zi.

Lipsa de activitate pe Facebook dauneaza companiilor

O prezenta impunatoare pe Facebook e mai importanta pentru companii decat pentru un simplu angajat care aspira la evolutia in cariera.

Din contra, s-a dovedit ca Facebook are “talentul” de a distruge cariere, in loc sa ajute la evolutia lor.

In acest moment, pe piata, orice companie trebuie sa iasa in evidenta si sa demonstreze care sunt punctele forte care o diferentiaza de concurenta.

Facebook este extrem de util, intrucat cea mai buna modalitate de a iesi in evidenta este prin satisfactia exprimata verbal de catre consumatorii tai finali.

Afacerile care fac greseala de a exclude cea mai mare retea de socializare din strategia lor de comunicare isi croiesc singure iesirea de pe piata.

Lucruri despre care majoritatea utilizatorilor Facebook nu au idee

Un lucru pe care putini il stiu este ca pagina de Privacy este extraordinar de simpla, chiar daca nu contine toate setarile pe ecran.

Utilizatorii ar trebui sa foloseasca optiunea “View Settings” de la sectiunea “Connecting on Facebook”, “Custom” de la “Sharing on Facebook”  si “Edit your settings” de la “Apps and Wbsites”.

De asemenea, Facebook este in proces de lansare a optiunii Check-in Deals. Daca esti client, poti, atunci cand intri intr-o companie, sa accesezi optiunea de pe un smartphone sau alt dispozitiv mobil si sa primesti ofertele promotionale. Daca ai propria afacere, poti utiliza Check-in Deals pentru a te promova.

Majoritatea setarilor, insa sunt cunoscute de catre utilizatori, datorita notorietatii dobandite de Facebook si de “isteria” provocata de lansarea fiecarei aplicatii.

Chiar daca iti setezi confidentialitatea profilului, poza si numele iti va aparea in cautari

Numele si poza de profil nu beneficiaza de setari de securitate, astfel incat, chiar daca iti setezi confidentialitatea profilului, alti utilizatori  tot iti vor putea gasi numele si poza.

Alte poze, insa, pot fi setate astfel incat sa fie vazute doar de persoanele carora le permiti: poti alege sa vezi doar tu poza, doar prietenii, prieteni ai prietenilor, oricine sau doar anumiti prieteni.

In plus, oridecate ori postezi ceva pe Facebook, ai posibilitatea de a seta persoanele care au voie sa citeasca post-ul tau.

Ce perspective de viitor are Facebook

Cel mai probabil Facebook va dispune, in viitor, de o parte cosiderabila dintre cele mai populare aplicatii pentru retelele sociale.

Spre exemplu, Facebook nu a inlocuit complet inca retele precu Flickr, insa a crescut suficient de repede incat sa ajunga pe primul loc in topul “photo sharing” mondial.

YouTube, insa, e isi pastreaza supermatia domeniului de “video-sharing” si Facebook nu are mari sanse sa il depaseasca.

#facebook, #optiuni facebook, #secrete facebook , #stiri Facebook