Udrea: Am aproape 5.500 de prieteni virtuali pe Facebook

Marti, 02 Noiembrie 2010, ora 17:18
2164 citiri
Udrea: Am aproape 5.500 de prieteni virtuali pe Facebook

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, scrie marti pe blogul personal, dupa ce a anuntat parteneriatul cu reteaua de socializare Facebook pentru promovarea brandului turistic al tarii, ca are aproape 5.500 de prieteni virtuali pe Facebook si ca nu vrea sa se opreasca aici, relateaza NewsIn.

"Numarul utilizatorilor de internet din Romania a crescut extrem de mult in ultimii ani. Cel putin in mediul urban, un studiu din 2009 arata ca doi din trei romani au acces la internet, fie acasa, fie la locul de munca.

Rata de penetrare incepe sa creasca substantial chiar si in mediul rural, desi decalajele sunt inca mari.

Din acest punct de vedere, romanii stiu foarte bine ce inseamna new media si ce implica retelele de socializare", scrie Elena Udrea.

Ministrul mai spune ca parteneriatul pe care ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului l-a realizat cu reprezentantii Facebook este un pas extrem de important pentru promovarea turismului romanesc in mediul online.

"Cred ca trebuie sa incepem sa gandim outside the box cand vine vorba de promovarea turistica a Romaniei.

Internetul este un mediu foarte potrivit pentru o strategie de atragere de turisti. Iar Romania este printre primele tari care face acest pas, inaintea noastra fiind Spania si cateva tari din Asia.

Din punctul meu de vedere, knows-how-ul adus de Facebook in utilizarea new media ca mediu de promovare a unor produse turistice este extrem de important.

Nu numai ca ti se asigura o expunere masiva, dar se face si de o maniera controlata si pozitiva.

Lucru de care Romania nu a avut parte de foarte multe ori", considera Udrea.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului precizeaza ca discutia pe care a purtat-o marti cu vicepresedintele Facebook Blake Chandlee a mers pe directia unor lucruri concrete, mai precis cum sa masoare impactul real al acestei strategii de promovare si cati turisti straini viziteaza Romania pentru ca au vazut reclama noastra.

In finalul mesajului, Elena Udrea recomanda cititorilor sai filmul despre cei care au construit acest portal de socializare, "The Social Network", care ruleaza in prezent in cinematografe si pe care ministrul spune ca l-a vazut de curand.

Reteaua de socializare Facebook are peste 500 de milioane de utilizatori in intreaga lume.

Udrea a anuntat marti, intr-o conferinta de presa, ca Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a decis sa foloseasca Facebook, cea mai importanta platforma de social media din lume, pentru promovarea imaginii Romaniei si pentru cresterea numarului de turisti care ne viziteaza tara.

"Strategia pe new media va fi gata pana in decembrie, iar prima campanie va fi derulata in februarie, cel tarziu martie 2011.

Este un tip de proiect cu totul nou, cu mare potential in promovarea Romaniei", a afirmat ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea.

Aceasta a precizat totodata ca nu a discutat cu cei de la Facebook despre bugetele de comunicare si ca sunt inca in faza stabilirii obiectivelor si elaborarii unui plan de actiune pentru atingerea acestora.

Elena Udrea a afirmat totodata ca aceasta colaborare cu Facebook se intemeiaza pe eficienta campaniilor de comunicare, in sensul masurarii precise (in termen de numar de turisti sositi in Romania) a rezultatelor acestor campanii. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#elena, #facebook, #retea, #socializare, #udrea , #stiri Facebook