Unde mai are de lucrat Google+

Sambata, 02 Iulie 2011, ora 21:15
2449 citiri
Unde mai are de lucrat Google+

Reteaua sociala Google+ a fost comparata tot mai des cu reteaua Facebook. Ambele platforme detin caracteristici originale, insa nu se poate oferi un verdict final, tinand cont ca Google+ se afla inca in faza incipienta.

Cea mai mare diferenta intre Facebook si Google+ ar putea fi faptul ca prietenii tai se afla deja cu totii pe Facebook si au o baza solida acolo, unde au investit foarte mult timp si resurse.

Ce sanse are Google+ sa detroneze Facebook din mediul online al retelelor sociale? Putem afla asta analizand atuurile Facebook, prezentate de PCmag.com:

Jocurile Facebook

Jocurile reprezinta un element caracteristic pentru Facebook, ai carui utilizatori au o activitate intensa pe site, tocmai datorita acestora.

Google+ nu mentioneaza nimic despre astfel de jocuri, insa mai are timp sa o faca, avand in vedere ca este abia la inceput.

Unele voci spun chiar ca ar fi mai bine sa nu includa aceste jocuri, intrucat exista utilizatori care ar prefera ca activitatile de acest tip sa se petreaca altundeva, nu in retea.

Conexiunea cu Twitter

Facebook si Twitter se sincronizeaza foarte bine, permitandu-ti sa postezi automat a doua oara si pe alte platforme orice informatie doresti, folosind un anumit cod.

In universul Google, poti face o sincronizare intre Buzz si Twitter, ceea ce va aduce postul pe pagina de profil Google+, insa nu il poti directiona automat catre fluxul de stiri.

Un numar mare de aplicatii

Facebook ofera utilizatorilor un kit care permite utilizarea oricarei aplicatii din cele 500.000 disponibile, lucru pe care Google+ nu il face inca.

Forumurile sunt pline de discutii privind lansarea API pentru Google+ si alte astfel de detalii, insa pana acum, lucrurile au ramas la stadiul de discutii online.

Posibilitatea de a ascunde actualizarile de status ale unor oameni si de a le vedea pe restul, in continuare

Facebook iti ofera posibilitatea de refuza sa mai primesti actualizari de status de la persoanele care nu prezinta interes.

Astfel, reusesti sa ii ignori gratios acei colegi vechi cu care oricum nu mai ai niciun punct comun, fara sa ranesti sentimentele cuiva.

In Google+ aceasta actiune necesita mai mult efort.

Memento pentru aniversari

Retelei Google+ ii lipseste o caracteristica utila pentru cei mai ocupati, care pot, cu ajutorul Facebook, sa isi aduca aminte cand este ziua prietenilor de care au profil in retea.

Posibilitatea de a face invitatii la evenimente

Facebook este un instrument bun pentru a raspandi vesti despre evenimente, la scara larga.

Google+ nu are inca o astfel de optiune, desi posibilitatea de a folosi Google Calendar este tentanta.

Pe Facebook poti face sondaje

Facebook iti ofera posibilitatea de a face sondaje pentru prietenii tai si sa adresezi atat intrebari cu raspuns deschis, cat si intrebari cu mai multe variante de raspuns.

Chiar daca nu este o optiune des utilizata de  membrii Facebook, sondajele raman o varianta amuzanta de a petrece timpul pe care Google+ nu o ofera inca.

Toata lumea are deja cont de Facebook

Daca vrei sa socializezi, Facebook este locul perfect pentru ca toata lumea se afla acolo, spre deosebire de Google+, unde exista un numar mic de oameni deocamdata.

Tocmai de aceea, nu se poate face o testare clara inca asupra functionalitatii Google+, din moment ce nu ai cum sa iti faci 200 sau 300 de conexiuni pentru a analiza situatia.

#facebook, #google, #retea sociala google , #stiri Facebook