WhatsApp ar putea lansa servicii de voce

Marti, 25 Februarie 2014, ora 09:03
1460 citiri
WhatsApp ar putea lansa servicii de voce

Compania WhatsApp, care a fost cumparata recent de Facebook pentru 19 miliarde de dolari, va intra si pe segmentul serviciilor de voce, acestea urmand sa fie disponibile din al doilea trimestru al anului, a anuntat directorul sau executiv, Jan Koum.

Cu peste 450 de milioane de utilizatori la nivel mondial, WhatsApp, impreuna cu principalii sai concurenti, sud-coreenii de la KakaoTalk si chinezii de la WeChat, a dat o lovitura importanta veniturilor operatorilor de telefonie mobila, printr-o alternativa gratuita la serviciul de mesagerie mobila, conform Reuters.

Operatorii de telefonie au incasat 120 de miliarde de dolari din mesagerie

Aceasta noutate ingrijoreaza operatorii de telecomunicatii, care au incasat anul trecut 120 de miliarde de dolari din mesagerie, conform companiei de cercetare Ovum.

"Suntem convinsi ca toti oamenii trebuie sa poata comunica de oriunde si la preturi reduse. Vrem ca serviciul nostru sa fie disponibil pe toate telefoanele din lume", a spus Koum.

El a adaugat ca, dupa preluarea WhatsApp de catre Facebook, compania va continua sa dezvolte aplicatii cu care sa ajunga la un miliard de utilizatori.

Koum intentioneaza ca WhatsApp sa fie vazuta ca un partener pentru operatorii de telecomunicatii, si nu ca un competitor. El a anuntat un parteneriat cu KPN E-Plus, prin care vor lansa un serviciu de telefonie mobila sub marca WhatsApp in Germania.

#whatsapp telefonie, #facebook WhatsApp, #servicii telefonie , #stiri Facebook