Zuckerberg are de platit un impozit record: 1,1 miliarde de dolari

Sambata, 30 Martie 2013, ora 09:55
1744 citiri
Zuckerberg are de platit un impozit record: 1,1 miliarde de dolari

Oferta publica initiala a Facebook a reprezentat pentru Mark Zuckerberg, fondatorul companiei, includerea sa in topul exclusivist al celor mai bogati oameni din lume, dar si datorii la stat de 1,1 miliarde de dolari.

Impozitul fabulos pe care il datoreaza Zuckerberg provine din veniturile "preluate" inainte de oferta publica initiala a Facebook, potrivit Money.cnn.com.

In ziua in care actiunile companiei au fost listate pe Bursa, Zuckerberg si-a exercitat dreptul de a prelua 60 de milioane de actiuni la un pret de 6 centi per actiune.

Chiar daca actiunile nu au fost niciodata vandute efectiv, tinand cont ca Zuckerberg este proprietarul si fondatorul companiei, autoritatile considera aceasta tranzactie ca oricare alta si se impoziteaza ca atare.

Pentru Zuckerberg asta se traduce intr-un venit de aproape 2,3 miliarde de dolari anul trecut obtinut doar din "preluarea" actiunilor propriei companii.

Potrivit analistilor financiari consultati de CNN, taxele si impozitele pe care le are de platit Zuckerberg pentru veniturile obtinute in 2012 depasesc suma de un miliard de dolari.

"Cand este vorba de venituri atat de mari, in general acestea provin din profit, nu din venituri obisnuite", a declarat consultantul financiar Toby Johnston, partener la firma Moss Adams, una din firmele care gestioneaza conturilor unor importanti oameni de afaceri din Sillicon Valley.

Reprezentantii Facebook au refuzat sa comenteze informatiile.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#Zuckerberg actiuni, #Zuckerberg impozit, #Zuckerberg impozit actiuni , #stiri Facebook