Zuckerberg contraataca: Video Chat pe Facebook

Joi, 07 Iulie 2011, ora 12:38
1709 citiri
Zuckerberg contraataca: Video Chat pe Facebook

Cei 750 de milioane de utilizatori Facebook au acces la videochat in retea, cu ajutorul Skype, a anuntat Mark Zuckerberg, CEO Facebook marti seara, in conferinta de la Palo Alto. Pe langa optiunea de videochat, Facebook a lansat si optiunea "Group Chat" si noi elemente de design. 

Video Chat in colaborare cu Skype

Optiunea de videochat a fost lansata in colaborare cu serviciul de telefonie Skype, iar sectiunea “chat” beneficiaza de un nou design, astfel incat oamenii cu care vorbesti cel mai des sa iti apara primii.

Cei interesati de videochat trebuie sa aiba in dotare o camera web, sa isi aleaga prietenii de conversatie si sa selecteze casuta albastra din casuta de chat pentru a porni webcamul.

Facebook nu ofera inca posibilitatea unei videoconferinte, ea fiind disponibila doar pe Google+, retea exclusivista, pana acum.

Optiunea “Group Chat”

Chat-ul pentru grupuri functioneaza in acelasi mod in care functioneaza optiunea pe Google Plus, asta insemnand ca poti adauga prieteni in fereastra de chat printr-un simplu click pe una din iconitele de pe fereastra.

Anuntul Facebook vine dupa o perioada lunga de tacere

Zuckerberg sustine ca Facebook se afla la inceputul “sezonului de lansari” din 2011 si ii indeamna pe utilizatori sa se astepte la noi surprize din partea companiei in urmatoarele saptamani si luni.

Facebook si-a actualizat estimarile pentru prima data de vara trecuta, la 750 de milioane de utilizatori in intreaga lume, CEO-ul argumentand lipsa unui raport in acest sens prin simplul fapt ca nu mai este un aspect care trebuie masurat.

In loc sa se concentreze asupra numarului de utilizatori, Facebook se concentraza asupra cantitatii de informatii impartasite prin intermediul retelei.

4 miliarde de poze, link-uri si actualizari de status pe zi in Facebook

Numarul de informatii are in reteaua Facebook au o rata mai mare de crestere decat baza de date lunara, ajungand in acest moment la  4 miliarde de postari pe zi, potrivit CEO-ului companiei.

Fara a mentiona numele Google, Zuckerberg a tinut sa sublinieze faptul ca orice companie sau antreprenor independent va avea mereu un succes mai mare decat cei care incearca sa acopere mai multe arii in acelasi timp.

Pentru Facebook, aceasta concentrare  asupra unui singur aspect a creat o infrastructura sociala online la care alte companii, orecum Skype, pot sa isi adauge produsele.

Skype va fi cumparat pana la sfarsitul anului de catre Microsoft Corp. pentru 8,5 miliarde de dolari, companie care detine participatiuni la Facebook.

Q&A pentru CEO-ul Facebook

Pus in fata unei intrebari din public privind competitia intre Facebook si Google+, Zuckerberg a declarat ca ultimii cinci ani au fost concentrati asupra infrastructurii sociale si conexiunile intre oameni, urmand ca urmatorii ani sa ii dedice constructiei de aplicatii, informeaza Tech Crunch.

“Va fi un hibrid de aplicatii care se va dezvolta pe o structura sociala deja existenta. Fiecare aplicatie va favoriza socializarea”,declara Zuckerberg in conferinta de la Palo Alto.

Acesta a adaugat ca optiunea videochat nu se va activa decat cu acceptul utilizatorul si nu este disponibila inca pentru varianta de mobil.

Ce se va intampla cu grupurile de prieteni de pe Facebook?

“Ne concentram pe grupuri de prieteni, cu mentiunea ca grupurile de prieteni inseamna, pentru Facebook, ca oamenii care fac parte dintr-un grup sunt perfect constienti de aceasta apartenenta. Intr-un timp foarte scurt s-a ajuns la performanta ca 50% din utilizatori sa fie deja in cel putin un grup.

Tendinta de a intra intr-un grup genereaza cele mai multe share-uri, cu ajutorul aplicatiilor, dar si datorita posibilitatii de a accesta Facebook de pe telefonul mobil”, spune CEO-ul Facebook, care ii indeamna pe utilizatori sa incerce noile caracteristici lansate.

#facebook, #lansare, #mark zuckerberg, #video chat, #videochat facebook , #stiri Facebook