Zuckerberg inca are "androizi" in cap. Vezi aplicatia Facebook care se misca greu

Vineri, 13 Septembrie 2013, ora 05:03
2237 citiri
Zuckerberg inca are "androizi" in cap. Vezi aplicatia Facebook care se misca greu
Zuckerberg nu vrea sa renunte la aplicatia Home, desi nu se bucura de succesul scontat

Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, a admis ca aplicatia Facebook Home, care permite integrarea platformei retelei de socializare in smartphone-uri dotate cu sistemul de operare Android, nu a avut succes.

"Home merge mai incet decat speram", a spus Zuckerberg in cadrul conferintei TechCrunch Disrupt, insa nu a putut numi aplicatia ca fiind un esec.

"Facebook Home nu este la fel de populara pe cat speram eu, dar nu renunta la ea, deocamdata", a declarat Zuckerberg, citat de BusinessInsider.

"Unul dintre cele mai dificile lucruri este sa determini cand ceva nu functioneaza sau daca inca nu a functionat", a mai spus Zuckerberg.

Aplicatia Home este ideea celor de la Facebook despre un "telefon Facebook", care ar fi trebuit sa transforme telefonul cu Android intr-un dispozitiv de socializare.

Home, gandita pentru HTC First, in primul rand

Aplicatia putea fi instalata pe orice smartphone, dar la lansare, Facebook anuntase ca va fi integrata din fabrica in smartphone-uri HTC First, dar s-au luat in calcul si modelele HTC One, Samsung Galaxy Note II, Samsung Galaxy SIII si S4.

Facebook Home este, mai exact, o "modificare" a terminalelor cu Android, acestea urmand sa afiseze pe ecran, in loc de aplicatiile instalate, mai multe fotogafii postate pe Facebook de prietenii utilizatorului.Interfata pune accentul pe imagini, la fel ca si schimbarile operate in serviciul de stiri al Facebook.

Astfel, utilizatorul putea adauga comentarii sau da "like" fotografiilor direct de pe ecranul terminalului, fara sa fie nevoie sa deschida aplicatia Facebook.

Home a ieftinit HTC First la numai un dolar

HTC First, telefonul ieftinit de Facebook Home

Totusi, aceasta aplicatie, pentru care Zuckerberg a facut multa publicitate, a fost considerata, pe scara larga, un insucces.

La mai putin de o luna de la lansare, la inceputul lui aprilie, HTC si AT&T a scazut pretul pentru terminalele First, singurul telefon care avea in dotare aplicatia Home pentru Android, de la 99 de dolari la 0,99 dolari.

Samsung a spus "nu" aplicatiei Facebook Home

In luna iunie, Samsung a respins propunerea lui Zuckerberg, care incerca sa convinga compania sud-coreeana sa produca un telefon Facebook Home.

Totusi, Zuckerberg a spus ca sunt si pareri pozitive despre Home. Astfel, el a aratat ca sunt utilizatori care apreciaza faptul ca terminalele cu aceasta aplicatie le arata actualizarile din cont, putand vedea postarile, fotografiile si stirile noi. De asemenea, a mai spus ca acestia "iubesc" Cheat Head, functie care permite trimiterea rapida a unui raspuns la mesajele primite, chiar daca are deschisa o alta aplicatie.

Mai mult, Facebook a introdus functia Cheat Heads si pe aplicatiile sale pentru alte telefoane mobile, inclusiv pe cea pentru iPhone. Intr-un fel, Facebook utilizeaza Home pentru testarea noilor functii ale aplicatiilor pentru terminale.

Zuckerberg nu a renuntat, inca, la ideeea de a face din "Home" un hit

Utilizatorii au dat de inteles ca vor ca Facebook sa afiseze pe ecranul telefonului continut din mai multe retele sociale. Asa ca Facebook va afisa continutul Instagram, curand, dar si actualizarile din "alte retele", insa nu a mentionat care vor fi celelalte retele sociale suportate.

"Avem rabdare. Este devreme. Sunt deplin increzator ca aceasta va fi ceva ce multi oameni isi doresc. Afisarea de informatii pe ecranul telefonului, care sa ne ne spuna ce se intampla in jurul nostru, este ceva foarte valoros", a aratat Zuckerberg.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Noua versiune Android 15 va introduce o funcție inovatoare care va alerta utilizatorii atunci când dispozitivele lor sunt pe cale să se defecteze din cauza uzurii excesive a cipului de stocare...
România, fruntașă pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Contribuția țării noastre la mult dorita independență a Europei de importurile rusești
România, fruntașă pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Contribuția țării noastre la mult dorita independență a Europei de importurile rusești
Cu toate că producția internă de petrol a României este în scădere, țara noastră pare să joace un rol-cheie pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Clasându-se între primii...
#Zuckerberg Facebook, #Facebook Home, #HTC First, #HTC Facebook , #stiri Facebook