Angelina Jolie a primit o distinctie din partea Reginei Angliei

Sambata, 14 Iunie 2014, ora 16:35
1320 citiri
Angelina Jolie a primit o distinctie din partea Reginei Angliei

Actrita si regizoarea americana Angelina Jolie a primit o distinctie din partea Reginei Angliei, pentru angajamentul sau in lupta impotriva violentelor sexuale in zone de razboi, potrivit traditionalei liste de distinctii regale, publicata vineri, relateaza AFP.

"A primi o distinctie legata de politica internationala este de o mare importanta pentru mine, deoarece mi-ar placea sa-i consacru viata mea profesionala", a declarat Angelina Jolie.

"Este o onoare sa lucrez, cu victime ale violurilor, la programul de prevenire a violentelor sexuale", a adaugat ea.

"Sunt constienta ca pentru a reusi sa ne atingem obiectivele este nevoie de o viata intreaga, iar eu sunt pregatita sa o consacru pe a mea", a mai spus ea.

Angelina Jolie a primit titlul de Comandor al Ordinului Saint Michael si Saint George, un ordin de cavalerie pentru persoanele "care aduc un serviciu extraordinar si de o importanta non-militara intr-o tara straina". Este a doua cea mai inalta distinctie, dupa Cavaler/Doamna al/a Marii Cruci.

Au mai primit distinctii din partea reginei, cu ocazia implinirii varstei de 88 de ani in aprilie, actorul irlandez premiat cu Oscar Daniel Day Lewis, distins cu titlul de Cavaler, actorul britanic Damian Lewis, din seria televizata 'Homeland', care a primit Ordinul Imperiului Britanic, sau romanciera britanica Hilary Mantel, dublu castigatoare a Booker Prize, careia i-a fost atribuit titlul de Comandor.

Tanarul britanic Stephen Sutton, de 19 ani, decedat luna trecuta in urma unui cancer incurabil la intestin, a fost de asemenea distins cu titlul de Membru al Ordinului Imperiului Britanic.

El a emotionat intreaga tara reusind sa stranga peste 4 milioane de lire pentru lupta impotriva cancerului. Acest titlu i-a fost decernat la 14 mai, in ziua mortii sale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#angelina jolie, #jolie distinctie , #Actori