Considerandu-se "jignit", Gerard Depardieu a decis sa renunte la pasaportul francez

Duminica, 16 Decembrie 2012, ora 13:16
1799 citiri
Considerandu-se "jignit", Gerard Depardieu a decis sa renunte la pasaportul francez

Actorul francez Gerard Depardieu se considera "jignit" de criticile care i-au fost aduse dupa ce si-a mutat domiciliul in Belgia pentru a beneficia de facilitati fiscale si a anuntat, intr-o scrisoare deschisa adresata premierului Jean-Marc Ayrault, ca isi "va preda pasaportul francez".

"Nu cer sa fiu aprobat, dar as putea cel putin sa fiu respectat! Dintre cei care au plecat din Franta niciunul nu a fost jignit cum am fost eu", afirma actorul in scrisoarea prin care doreste sa-i dea o replica premierului Ayrault, care a considerat anterior "lamentabil" gestul lui Depardieu de a se stabili in Belgia pentru a nu mai plati impozite in Franta.

"Cine sunteti dumneavoastra sa ma judecati in acest fel, va intreb domnule Ayrault, primul ministru al lui Francois Hollande, va intreb, cine sunteti?", mai scrie Depardieu, care sustine ca si-a "platit intotdeauna taxele si impozitele".

"Nu am omorat pe nimeni, cred ca nu am facut nimic rau, in 45 de ani am platit impozite de 145 de milioane de euro si am 80 de angajati carora le-am oferit locuri de munca (...) Nu sunt de compatimit dar nici de invidiat, insa refuz cuvantul 'lamentabil'", insista actorul.

"Va predau pasaportul si dreptul la securitatea sociala de care nu m-am folosit niciodata. Noi nu mai avem aceeasi patrie. Sunt un adevarat european, un cetatean al lumii, asa cum mi-a spus tatal meu intotdeauna", conchide el.

#taxe bogati Franta, #crestere impozite Franta, #cetatenie Gerard Depardieu, #taxe guvernare Hollande, #scrisoare deschisa Depardieu , #Actori