George Clooney va primi premiul pentru excelenta la gala BAFTA/ LA

Miercuri, 10 Iulie 2013, ora 12:40
1317 citiri
George Clooney va primi premiul pentru excelenta la gala BAFTA/ LA

Actorul si regizorul american George Clooney va primi un premiu special pentru excelenta din partea diviziei din Los Angeles a Academiei Britanice de Film si Televiziune (BAFTA/ LA).

Astfel, starul hollywoodian va fi recompensat cu Stanley Kubrick Britannia Award, un trofeu acordat pentru excelenta in industria filmului, la gala anuala pe care BAFTA/ LA o va organiza pe 9 noiembrie, informeaza usatoday.com.

Acest premiu este acordat "unei persoane unice, a carei opera poarta marca inconfundabila a autorului si a angajamentului si care a dus aceasta profesie pe noi culmi", se afirma in comunicatul de presa emis marti de aceasta organizatie.

"George Clooney este, fara indoiala, una dintre legendele adevarate ale industriei noastre. Opera sa a captivat publicul din toate colturile lumii", a declarat, la randul sau, Gary Dartnall, presedintele BAFTA/ LA.

Gala BAFTA/ LA 2013 va avea loc la Beverly Hilton Hotel din Los Angeles.

George Clooney si-a castigat renumele ca actor, producator, producator executiv, scenarist si regizor, dar si ca activist dedicat cauzelor umanitare. In 2006, George Clooney a primit un premiu Oscar pentru rolul din "Syriana", pentru care a castigat si Globul de Aur.

Actorul a mai fost nominalizat la premiile Academiei americane la diverse categorii, pentru filmele "Noapte buna si noroc", "Michael Clayton", "Sus, in aer/ Up in the Air", "Descendentii/ The Descendants", "Ziua tradatorilor/ The Ides of March".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#premiu excelenta George Clooney, #Gala BAFTA 2013, #premii BAFTA 2013, #cariera George Clooney , #Actori