Jackie Chan: Doresc ca si in cinematografie sa intensificam schimburile dintre China si Romania

Vineri, 12 Septembrie 2014, ora 09:58
1961 citiri

Actorul Jackie Chan, care va deschide Zilele Filmului Chinezesc la Bucuresti, a ajuns in Romania joi, in jurul orei 13.30, cu un avion care a aterizat pe Aeroportul International Bucuresti Baneasa - Aurel Vlaicu, au declarat surse pentru Mediafax.

Avionul cu care a calatorit Jackie Chan a venit de la Beijing.

Cu o zi inainte, a sosit la Bucuresti si Ziyi Zhang - actrita din filmul "Memoriile unei gheise".

Actorii Jackie Chan si Ziyi Zhang isi lanseaza in Romania cele mai recente lungmetraje, "Zodiacul Chinezesc", respectiv "The Grandmaster".

Actorul Jackie Chan, care va deschide Zilele Filmului Chinezesc la Bucuresti, a declarat, joi, ca Romania este una dintre primele tari din Europa de est care "a stabilit relatii diplomatice cu noua China" si ca doreste ca si in cinematografie sa se intensifice schimburile dintre cele doua popoare.

La conferinta de presa, care a avut loc la Grand Cinema & More din Baneasa Shopping City, au participat, printre altii, actorii Jackie Chan si Ziyi Zhang, Alexandru Oprean, secretar de stat in Ministerul Culturii, Tong Gang, viceministru al Administratiei de Presa, Publicitate, Radio, Televiziune si Cinematografie din China, si Huo Yuzhen, ambasadorul Chinei in Romania.

Tong Gang a prezentat, pe scurt, evenimentele care vor avea loc la Zilele Filmului Chinezesc.

"Noi dorim ca prin acest festival de film chinezesc sa intensificam comunicarile dintre oamenii din China si Romania in domeniul cinematografiei. Cat mai multi romani sa cunoasca viata contemporana a chinezilor. Totodata, prin acest festival de film chinezesc dorim sa intensificam schimburile culturale dintre China si Romania", a declarat Tong Gang.

La randul sau, Alexandru Oprean, secretar in Ministerul Culturii, a declarat: "Filmul, ca si produs finit al artei cinematografice, a fost si ramane intotdeauna un liant extrem de puternic intre popoare. Un liant care ne apropie spre cunoasterea mai profunda a valorilor culturale, traditonale si istorice ale unui popor".

Jackie Chan a tinut sa le multumeasca celor care l-au invitat la acest festival de film chinezesc si a mentionat ca stie Romania prin intermediul sportivilor romani.

"Cunosc Romania prin sportivii romani: gimnastica, fotbal, tenis, deci prin aceste mijloace am inceput sa cunosc Romania", a spus actorul. De asemenea, acesta a mentionat ca pe drumul de la aeroport spre hotel fanii l-au salutat si a ramas surprins de acest lucru.

"Romania este una dintre primele tari din Europa de est care au stabilit relatii diplomatice cu noua China. Doresc ca si in cinematografie sa intensificam schimburile. Festivalul a adus si filmul meu. Doresc ca, daca va place de mine, sper sa va placa si filmul meu, <>", a declarat actorul.

Acesta a multumit fanilor din Romania pentru ca i-au trimis bani pentru activitati caritabile. "Multumesc foarte mult. Va iubesc pe toti", a spus actorul.

Ziyi Zhang - actrita din lungmetrajul "Memoriile unei gheise", prezenta si ea la deschiderea Zilelor Filmului Chinezesc - i-a salutat pe cei care s-au aflat la conferinta de presa in limba romana. "Buna ziua, ce faceti?", a spus actrita.

Ea a mentionat ca este bucuroasa ca a putut sa viziteze Romania si ca a avut parte de o primire calduroasa.

"Acum noua ani, am fost in Romania si atunci nu prea vedeam soarele, pentru ca era iarna. Reintorcandu-ma in Romania, am constatat multe schimbari", a spus Ziyi Zhang, precizand ca a vizitat studiourile Castel joi dimineata si i-au placut conditiile in care se lucreaza.

"Doresc sa vin in Romania sa fac un film", a mai spus actrita.

De asemenea, ea a spus ca, in copilarie, nu prea avea multe posibilitati de a viziona un film.

Despre Romania i-a povestit tatal sau. "Doresc ca prin intermediul artei filmului sa se dezvolte relatiile culturale dintre popoarele noastre", a mai spus actrita.

Jackie Chan a mai spus ca industria filmului a suferit schimbari de-a lungul anilor si chiar si el s-a schimbat. Acesta a spus ca chiar si el se simte ca un copil de gradinita. "Totul este uimitor", a spus actorul, adaugand: "In zilele noastre nimic nu este imposibil".

Intrebat daca i-a fost greu sa regizeze filmul in care a jucat rolul principal, Jackie Chan a spus: "Probabil, pentru unii, este greu s-o faca. Pentru mine, este foarte usor. Asta am facut toata viata".

"Chiar si pe platouri, imi scriu scenariul, sunt cameramanul, fixez luminile. Fac totul. Sunt ca un chef din bucatarie. Pot sa fac de toate", a spus actorul.

De asemenea, Jackie Chan a spus ca, la Hollywood, daca ai talent ramai, daca nu, nu. "In fiecare zi primesc foarte multe scenarii de la Hollywood, pe care le refuz. Le aleg pe cele bune", a mai spus acesta.

Cele doua vedete au purtat ii din Transilvania, pe care le-au ales din pozele pe care organizatorii le-au trimis. Ziyi Zhang a spus ca prietenii ei i-au cerut sa le cumpere si lor ii, pentru ca le-au placut foarte mult.

La finalul conferintei, cei doi au multumit in limba romana.

Cele doua staruri au venit la Bucuresti la invitatia Administratiei de Presa, Publicitate, Radio, Televiziune si Cinematografie din China si a Casei Romano-Chineze, pentru a participa la deschiderea evenimentului Zilele Filmului Chinezesc, care va avea loc la Grand Cinema & More din Baneasa Shopping City.

De asemenea, Casa Romano-Chineza, in calitate de organizator principal al Zilelor Filmului Chinezesc in Romania, ii ofera lui Jackie Chan titlul onorific de ambasador al relatiilor culturale dintre cele doua tari, pentru a promova produsele culturale romanesti in China. Acceptand sa fie ambasador cultural pentru Romania si China, Jackie Chan crede ca astfel "oamenii se pot intelege mai bine unii cu altii si acesta ar putea fi un mod de a mentine pacea".

#Jackie Chan Romania, #Ziyi Zhang vizita Romania , #Actori