Marilyn Monroe ramane un simbol. Fotografiile sale, vandute cu 750.000 de dolari

Vineri, 09 Noiembrie 2012, ora 16:03
2450 citiri
Marilyn Monroe ramane un simbol. Fotografiile sale, vandute cu 750.000 de dolari

Colectionarii si admiratorii lui Marilyn Monroe si-au dovedit inca o data pasiunea pentru faimoasa actrita, dupa ce au platit pentru fotografiile acesteia aproximativ 750.000 de dolari, in cadrul unei licitatii disputate, din Polonia.

Organizatorii licitatiei au strans 2,4 milioane de zloti (750.000 de dolari) pentru 237 de fotografii ale celebrei Marilyn Monroe, realizate de fotograful Milton H. Greene. O singura fotografie din cele scoase la licitatie a ramas nevanduta, la eveniment licitand circa 500 de colectionari, transmite Mediafax.

Cele mai multe dintre fotografiile cu Monroe au fost realizate intre anii 1953 si 1957, intr-o perioada in care Milton H. Greene era consilierul si partenerul de afaceri al actritei americane. Fotografiile includ atat instantanee alb-negru de studio si in peisaje naturale, adeoseori in ipostaze provocatoare, cat si fotografii color.

O fotografie alb-negru cu Monroe purtand ciorapi negri s-a vandut cu 50.000 de zloti (16.000 de dolari), iar o alta in care actrita pozeaza in balerina a fost achizitionata cu aproape 20.000 de dolari. O fotografie cu actrita pozand in pat s-a vandut cu 8.500 de dolari.

Colectia lui Greene, estimata la 680.000 de dolari, a inclus si fotografii cu alte staruri de la Hollywood, precum Audrey Hepburn, Grace Kelly, Marlene Dietrich, Liza Minnelli, Cary Grant, Frank Sinatra, Paul Newman Alfred Hitchcock si Marlon Brando.

Fotografiile provin dintr-o colectie de circa 4.000 de instantanee realizate de Milton H. Greene, pe care Polonia le-a obtinut de la omul de afaceri din Chicago Dino Matingas, la inceputul anilor 1990, in urma unui scandal urias, declansat de un proiect de rascumparare a datoriei de stat a Poloniei. Incasarile obtinute de pe urma acestei licitatii vor fi donate guvernului polonez.

Unele dintre aceste fotografii nu au fost prezentate niciodata in public, afirma Marta Maciazek, oficialul polonez insarcinat cu rezolvarea si incheierea acestui caz de coruptie.

#fotografii Marilyn Monroe, #licitatie Marilyn Monroe, #licitatii fotografii, #fotografii Milton Green, #fotografii celebre , #Actori