Oscar 2014: S-au desemnat castigatorii pentru filmul anului si pentru cel mai bun actor. Vezi lista completa

Luni, 03 Martie 2014, ora 08:58
1509 citiri
Oscar 2014: S-au desemnat castigatorii pentru filmul anului si pentru cel mai bun actor. Vezi lista completa
Sursa foto:BBC News

Filmul "12 Years a Slave", in regia lui Steve McQueen, a gastigat premiul Oscar pentru pentru cel mai bun film, iar cel mai bun actor intr-un rol principal a fost Matthew McConaughey.

Cea mai buna actrita in rol principal a fost desemnata Cate Blanchett, pentru prestatia din "Blue Jasmine", in regia lui Woody Allen, conform Mediafax.

Marele trofeu este primit de intreaga echipa, in frunte cu regizorul Steve McQueen si producatorul si actorul Brad Pitt. "Dedic premiul tuturor celor care au indurat sclavia si celor care inca se mai lupta cu sclavia si astazi", a spus regizorul Steve Mc Queen.

Matthew McConaughey a castigat oscarul pentru cel mai bun actor in rol principal pentru rolul din "Dallas Buyers Club".

Cate Blanchett a castigat premiul pentru cea mai buna actrita pentru prestatia din "Blue Jasmine".

Premiul pentru cea mai buna regie, castigat de Alfonso Cuaron, pentru "Gravity".

Premiul pentru CEL MAI BUN CANTEC merge la Kristen Anderson-Lopez si Robert Lopez, pentru "Let it Go" din filmul de animatie "Frozen".

"Gravity" a castigat premiul pentru cea mai buna coloana sonora. Trofeul a fost primit de Steven Price.

"The Great Gatsby", premiul pentru cea mai buna regie artistica. Trofeul a fost primit de Catherine Martin si Beverley Dunn.

Premiul pentru cel mai bun monta a fost ridicat de Alfonso Cuaron si Mark Sanger, pentru filmul "Gravity", film care a castigat premiul si pentru cea mai buna imagine.

Lupita Nyong'o a castigat premiul Oscar pentru cea mai buna actrita in rol secundar. Actrita a facut un rol exceptional in filmul "12 Years a Slave", regizor Steve McQueen.

Lupita a acceptat premiul in lacrimi, spunand ca "a fost rolul vietii sale" si multumindu-i regizorului pentru oportunitatea acordata. "Cand ma uit la statuis aceasta, imi amintesc ca indiferent de unde esti, visurile tale sunt valide", a incheiat actrita.

"Gravity" a castigat si premiile pentru cel mai bun montaj de sunet, realizat de Glenn Freemantle si pentru cel mai bun mixaj de sunet. Trofeul este primit de Skip Lievsay, Niv Adiri, Christopher Benstead si Chris Munro.

"La Grande Bellezza" premiul pentru cel mai bun film strain. Regizorul Paolo Sorrentino le-a multumit tuturor celor care l-au inspirat, printre care si marele regizor Federico Fellini.

"20 Feet from Stardom".

Premiul Oscar pentru cel mai bun scurtmetraj documentar este castigat de "The Lady in Number 6: Music Saved My Life" (Malcolm Clarke si Nicholas Reed).

Oscarul pentru cel mai bun scurtmetraj de fictiune merge la "Helium", realizat de Anders Walter si Kim Magnusson.

"Gravity" a fost desemnat castigator la Oscar la categoria "cele mai bune efecte speciale".

Premiul pentru cel mai bun lungmetraj de animatie a fost castigat de "Frozen", realizat de de Chris Buck, Jennifer Lee si Peter Del Vecho.

"Mr. Hublot", realizat de Laurent Witz si Alexandre Espigares, a castigat premiul pentru cel mai bun scurtmetraj de animatie.

Premiul pentru cele mai bune costume a mers la Catherine Martin, pentru costumele din filmul "The Great Gatsby".

Jared Leto , premiul pentru cel mai bun actor in rol secundar, pentru prestatia din "Dallas Buyers Club".

#premii Oscar, #filme Oscar, #actori oscar, #ceremonie oscar , #Actori