Robert Downey Jr., cel mai bine platit actor de la Hollywood

Marti, 22 Iulie 2014, ora 14:26
1400 citiri
Robert Downey Jr., cel mai bine platit actor de la Hollywood

Robert Downey Jr. este cel mai bine platit actor de la Hollywood, pentru al doilea an consecutiv, cu castiguri de 75 de milioane de dolari, conform Forbes, scrie luni variety.com.

Acest lucru este cu atat mai interesant cu cat Downey Jr a lansat doar un film in perioada iunie 2013 - iunie 2014, apreciaza Entertainment Weekly. 'Iron Man 3' a fost principala sursa de venit pentru actor, pelicula avand incasari de 1,2 miliarde de dolari la nivel mondial. Downey Jr. a mai jucat in 'Chef', al lui Jon Favreau, un film care nu a fost insa un hit de box-office.

Downey Jr. este urmat de Dwayne Johnson cu 52 milioane de dolari, care a jucat in 'Hercules' si 'San Andreas'. Lista este continuata de Bradley Cooper, cu 46 de milioane, Leonardo Di Caprio cu 39 de milioane si Chris Hemsworth cu 37 de milioane.

Celebrul Tom Cruise, care conducea in 2012 topul Forbes al celor mai bine platiti actori, nu se mai regaseste de aceasta data in clasament.

In Top 10 ii mai regasim pe Liam Neeson cu 36 de milioane de dolari, Ben Affleck si Christian Bale fiecare cu 35 de milioane de dolari, si Will Smith si Mark Walhberg cu cate 32 de milioane de dolari.

Forbes calculeaza veniturile actorilor in perioada iunie 2013 - iunie 2014 pe baza discutiilor cu agentii actorilor, producatorii filmelor in care acestia au jucat si alti oameni importanti din industrie.

#robert downey jr, #actori hollywood, #castig Robert Downey 2014 , #Actori