Sean Connery, pe primul loc in topul celor mai populari actori britanici din SUA

Luni, 28 Octombrie 2013, ora 16:46
3148 citiri
Sean Connery, pe primul loc in topul celor mai populari actori britanici din SUA

Actorul Sean Connery, care l-a interpretat pe James Bond in sase filme intre 1962 si 1983, a fost desemnat cel mai popular actor britanic din SUA, intr-un sondaj ce a urmarit gradul de "recunoastere" a celebritatilor in randul fanilor.

Desi nu a mai aparut pe marile ecrane de peste un deceniu, starul din seria "James Bond" a ocupat primul loc in topul celor mai recunoscuti si simpatizati actori britanici, intr-un sondaj efectuat o data la sase luni in randul a 1.500 de oameni, de catre compania Q Scores, cu sediul in New York, care a realizat primul ei top "Brit Q" de pana acum, informeaza dailymail.co.uk.

Sean Connery este urmat in acest top de actorii Anthony Hopkins si Liam Neeson. Pe locul al saselea in clasament se afla actrita Judi Dench, iar pe locul al optulea Daniel Craig.

In acest top se regasesc si mai tinerii actori Daniel Radcliffe (pe locul 20) si Russel Brand (pe locul 49).

Numarul celebritatilor incluse in topul Q Scores a variat de la numai 28 in 1998, la 46 in 2003, 41 in 2008 si 55 in 2013.

Sean Connery, in varsta de 83 de ani, a fost preferat de catre publicul american deoarece "tinerii inca vor sa fie ca el", conform vicepresedintelui executiv al companiei Q Scores, Henry Schafer.

"Sean Connery este recunoscut in toata tara, in randul unui public de toate varstele", a precizat vicepresedintele companiei, adaugand ca "actorii britanici au devenit din ce in ce mai cunoscuti in ultimii ani, dupa ce au aparut in mai multe filme americane si in roluri de televiziune, dar si la festivitatile de premiere".

Actorul scotian Sean Connery si-a inceput cariera in anii '60, devenind cunoscut cu rolul agentului secret 007, din celebra serie James Bond. Scotianul a jucat in multe filme, din genuri foarte diferite, precum "Indiana Jones si Ultima cruciada", "Vanatoarea lui Octombrie Rosu", "Cavalerii mesei rotunde", "Liga", "Numele trandafirului", "Capcana pentru hot" sau "Incoruptibilii", cu acesta din urma castigand premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar.

In 2006, Sean Connery a fost omagiat de elita Hollywood-ului, cand Institutul American de Film i-a decernat premiul pentru intreaga cariera.

#Sean Connery actori, #Connery actor britanic, #filme Connery , #Actori