Top 5: Filme din box office-ul romanesc

Marti, 08 Mai 2012, ora 20:52
1382 citiri
Top 5: Filme din box office-ul romanesc

Filmul "Razbunatorii/ The Avengers" a fost lider in box office-ul romanesc, weekendul trecut, cand a avut premiera, cu incasari de 1.039.341 de lei si 48.555 de spectatori, informeaza Asociatia Film Romania.

SF-ul "Razbunatorii/ The Avengers", care aduce pe marile ecrane multe personaje celebre din benzile desenate, a debutat pe primul loc in box office-ul nord-american, tot weekendul trecut, cu incasari record de peste 200 de milioane de dolari.

Regizat de Joss Whedon - creatorul si scenaristul serialului TV "Buffy, spaima vampirilor" si scenaristul peliculei "Toy Story" -, SF-ul "The Avengers" a doborat recordul de incasari obtinute de un film in primul weekend de proiectii pe marile ecrane nord-americane, stabilit in 2011 de "Harry Potter si Talismanele Mortii: Partea 2", care generase incasari de 168,2 milioane de dolari.

"The Avengers" spune povestea super-eroilor Hulk, Iron Man, Thor, Captain America si Black Widow, care decid sa colaboreze pentru a-l infrange pe maleficul personaj Loki.

Pe locul al doilea s-a clasat tot o premiera, "Te mai mariti cu mine?/ The Five Year Engagement", care a avut incasari de 154.824 de lei si 8.491 de spectatori.

Liderul de weekendul trecut, "Placinta americana: Din nou pe felie", a coborat pe locul al treilea, cu incasari de 79.825 de lei si 4.548 de spectatori. Actiunea comediei "Placinta americana: Din nou pe felie" are loc la un deceniu dupa cea din filmul lansat in 2001, personajele principale intorcandu-se in East Great Falls pentru intalnirea de zece ani.

Pe locul cu numarul patru s-a clasat "Battleship", cu incasari de 51.024 de lei si 2.716 spectatori. Bazat pe jocul clasic de razboi "Hasbro", filmul "Battleship" ii are ca protagonisti pe Taylor Kitsch, Brooklyn Decker, Alexander Skarsgard, Rihanna si Liam Neeson.

Pe pozitia a cincea s-a clasat "Invincibilii/ Intouchables", cu incasari de 36.292 de lei si 1.804 spectatori. In urma unui teribil accident cu parapanta, Philippe (Francois Cluzet), un artistocrat instarit, e nevoit sa angajeze un asistent personal si, surprinzator, il alege pe Driss (Omar Sy), un tanar din suburbii, proaspat iesit din inchisoare - pe scurt, cea mai nepotrivita persoana pentru job.

In total, in weekend, cinematografele au avut incasari de 1.606.970 de lei si 79.473 de spectatori.

#filme box office romania, #filme cinematograf, #incasari cinematrografe romania, #filme premiera cinematografe , #Box office