Anul 2014 in cinematografele romanesti: Filme de Oscar, Cannes, dar si actiuni in stil hollywoodian

Marti, 14 Ianuarie 2014, ora 11:22
1614 citiri
Anul 2014 in cinematografele romanesti: Filme de Oscar, Cannes, dar si actiuni in stil hollywoodian

Distribuitorii de film romani au pregatit pentru anul 2014 o gama variata de lungmetraje, astfel ca cinefilii vor putea vedea pe marile ecrane pelicule premiate la Globul de Aur si Cannes, productii care se afla in cursa pentru Oscar, dar si filme de actiune realizate in pur stil hollywoodian.

Anul care s-a incheiat a fost unul profitabil pentru cinematografia mondiala, in pofida efectelor prelungite ale crizei economice, recesiunea determinandu-i pe oameni sa redescopere "magia" salilor de cinema.

Pe langa productii premiate la gala Globul de Aur, care a avut loc duminica seara, la Los Angeles, anul 2014 este bogat in filme de actiune realizate in stil pur hollywoodian. Asadar, pelicule precum "Hercules: The Legend Begins", "300: Ascensiunea unui imperiu/ 300: Rise of an Empire", "Need For Speed", "Expendables 3", "The Amazing Spider-Man", "Robocop" si "Transformers: Age Of Extincition" se afla deja in calendarul filmelor care vor fi lansate pe marile ecrane romanesti in 2014.

Lungmetrajele care vor rula anul acesta in cinematografele din Romania sunt pline de imaginatie si prezinta o paleta vasta de genuri abordate, de la filmele de arta pana la peliculele SF apocaliptice.

Johnny Deep, Nicole Kidman, Colin Farrell, Helen Mirren, Brad Pitt, Al Pacino, Matt Damon, Kevin Costner, John Cusack, Robert De Niro, Emma Watson, Anthony Hopkins, Bradley Cooper, Denzel Washington si Jeffrey Dean Morgan sunt cativa dintre actorii care revin pe marile ecrane din Romania in 2014.

Astfel, dupa ce a adus in Romania, la inceputul anului, filmul castigator al trofeului Globul de Aur la categoria "cea mai buna drama", "12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave", dar si lungmetrajul "Lupul de pe Wall Street/ The Wolf of Wall Street", pentru care Leonardo DiCaprio a fost distins cu Globul de Aur pentru cel mai bun rol principal intr-o comedie/ musical, MediaPro Distribution a declarat ca va lansa pe 31 ianuarie filmul de actiune "Hercules: The Legend Begins", cu Kellan Lutz si Liam McIntyre.

De asemenea, la inceput de an, compania de distributie s-a gandit si la iubitorii de animatie, pe 14 februarie urmand sa fie lansat filmul "The Lego Movie", cu Channing Tatum, Morgan Freeman, Liam Neeson, dar si lungmetrajul "Winter's Tale", cu actorii Colin Farrell, Jennifer Connelly si Russell Crowe.

Pe 21 februarie va avea premiera "Pompeii 3D", de Paul W.S. Anderson, iar, din 28 februarie, va putea fi vizionat thrillerul "Non-Stop", cu Liam Neeson si Julianne Moore.

Lungmetrajul "300: Eroii de la Termopile" continua in 2014 cu "300: Ascensiunea unui imperiu/ 300: Rise of an Empire", regizorului noii productii fiind Noam Murro. Astfel, din 7 martie, pasionatii filmelor de actiune in vor putea vedea in aceasta pelicuta pe actorii principali Sullivan Stapleton, care a jucat in serialul de actiune "Strike Back", Rodrigo Santoro si Eva Green. Martisor continua cu filmul "Need For Speed", de Scott Waugh, care va intra in cinematografe pe 14 martie. Pe 21 martie, MediaPro Distribution aduce pe marile ecrane filmul de actiune "Divergent", cu Kate Winslet.

Drama "Grace of Monaco", cu Nicole Kidman si Tim Roth, va intra in cinematografe pe 11 aprilie, iar SF-ul "Transcendence", cu Johnny Depp, Kate Mara si Cillian Murphy, va putea fi vizionat pe marile ecrane din 25 aprilie.

Thrilerul "Before I Go To Sleep", cu Nicole Kidman, Mark Strong si Colin Firth, va putea fi vizionat incepand din luna mai, iar "Godzilla 3D", de Gareth Edwards, din 16 mai. Filmul de actiune "Edge of tomorrow", cu Tom Cruise, Emily Blunt si Bill Paxton, va avea premiera pe marile ecrane romanesti pe 30 mai.

Animatia "Legends of Oz: Dorothy's Return", regizata de Will Finn si Dan St. Pierre, cu Patrick Stewart, va intra in cinematografe pe 6 iunie, iar comedia "The Familymoon", cu Adam Sandler, Drew Barrymore si Wendi McLendon-Covey, pe 20 iunie.

Thrillerul "Solace", cu Colin Farrell, Anthony Hopkins si Jeffrey Dean Morgan, va aparea in cinematografele din Romania in luna iulie, iar SF-ul "Jupiter Ascending 3D", de Andy si Lana Wachowski, cu Mila Kunis, va fi lansat pe marile ecrane pe 25 iulie.

Lungmetrajul "Into the Storm", de Steven Quale, cu Richard Armitage, va putea fi vizionat din 8 august. De asemenea, luna august le aduce iubitorilor filmelor de actiune un nou lungmetraj din franciza "Expendables 3", din 22 august. Regizat de Patrick Hughes, filmul ii are ca protagonisti pe actorii Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Antonio Banderas, Wesley Snipes si Mel Gibson.

Drama "The Hundred-Foot Journey", de Lasse Hallström, cu Helen Mirren, va fi lansata pe 29 august. De asemenea, musicalul "Step-Up 5", de Trish Sie, va aparea pe marile ecrane din luna septembrie. Inceputul toamnei aduce si comedia "Dumb and Dumber To", de Bobby si Peter Farrelly, care ii are in rolurile principale pe actrita premiata cu Globul de Aur Jennifer Lawrence si pe actorul Jim Carrey.

Al Pacino revine in 2014 alaturi de Jennifer Garner in drama "Imagine", de Dan Fogelman, care va fi lansata tot in luna septembrie.

A doua luna a toamnei le aduce pasionatilor de cinematografie thrillerul "Child 44", de Daniel Espinosa, cu Noomi Rapace si Gary Oldman, iar Kate Winslet si Alan Rickman vor fi prezenti in luna octombrie pe marele ecran in drama "A Little Chaos", de Alan Rickman.

De asemenea, Ryan Reynolds si Ben Kingsley inaugureaza luna octombrie, pe data de 3, cu drama "Selfless", iar Robert Downey Jr. va aparea pe marile ecrane pe 10 octombrie, alaturi de Vera Farmiga, in drama "The Judge".

Incepand din 7 noiembrie, pasionatii de SF-uri vor putea urmari in cinematografele romanesti "Interstellar", regizat de Christopher Nolan, cu Jessica Chastain, Matt Damon si Anne Hathaway, iar pe 14 noiembrie va fi lansata drama "Fury", cu Brad Pitt, Logan Lerman, Shia LaBeouf. De asemenea, penultima luna a anului 2014 aduce pe marile ecrane comedia "Horrible Bosses 2", din 28 noiembrie.

MediaProDistribution incheie anul 2014 cu actorii Javier Bardem, Idris Elba si Sean Penn, care vor putea fi vazuti in lungmetrajul de actiune "Gunman", regizat de Pierre Morel.

#filme cinematografe, #cinematografe Romania, #MediaPro Distribution , #Cinematografie