Cineastul Lars von Trier pregateste o serie de televiziune "cum nu s-a mai vazut"

Marti, 02 Septembrie 2014, ora 09:00
1253 citiri
Cineastul Lars von Trier pregateste o serie de televiziune "cum nu s-a mai vazut"
Foto: imdb.com

Dupa controversele provocate de proiectul cinematografic in doua acte "Nymphomaniac", nonconformistul regizor danez Lars von Trier se pregateste sa socheze din nou, de aceasta data cu o serie de televiziune, conform declaratiilor facute de la Venetia de unul dintre colaboratorii sai apropiati, informeaza DPA luni.

"Ma bucur sa va anunt ca urmatorul proiect al lui Lars von Trier va fi o serie de televiziune in limba engleza", a precizat producatoarea Louise Vesth, cu ocazia Festivalului de Film de la Venetia. "Are o idee cu adevarat deosebita, despre care nu pot spune mai mult", a mai adaugat ea, potrivit Agerpres.

Pentru acest proiect "isi doreste o distributie uriasa si, din cate am auzit, sunt sigura ca va fi ceva ce nu ati mai vazut si nu veti mai vedea niciodata", a sustinut Louise Vesth in cadrul unei conferinte de presa organizate cu ocazia lansarii versiunii needitate a filmului "Nymphomaniac Volume II".

Lars von Trier a mai realizat proiecte pentru televiziune, cel mai important dintre acestea fiind miniserialul "The Kingdom". El este insa celebru pentru productii cinematografice precum "Breaking The Waves", "Dancer in the Dark", "Dogville", "Antichrist" sau "Melancholia".

In ceea ce priveste lansarea variantei needitate a filmului "Nymphomaniac Volume II", film de 3 ore, Lars von Trier nu a aparut la Venetia pentru a o promova. Varianta extinsa a primului film din serie a avut premiera la Berlinala, in luna februarie.

Lars von Trier are o relatie "mai complicata" cu presa din 2011 cand a fost exclus de la Festivalul de Film de la Cannes dupa ce a declarat "ca-l intelege pe Hitler". La Festivalul de Film de la Berlin, din februarie, regizorul danez s-a lasat fotografiat dar nu a vorbit cu jurnalistii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proiect cinematografic, #Lars von Trier cineast , #Cinematografie