Coppola estimeaza ca viitorul cinematografiei este pe internet

Sambata, 22 Noiembrie 2014, ora 08:30
2102 citiri
Coppola estimeaza ca viitorul cinematografiei este pe internet
Foto: Wikipedia

Regizorul american Francis Ford Coppola a anticipat vineri, la New Delhi, ca viitorul cinematografiei este pe internet si nu in salile de cinema, tinand cont de noile obiceiuri ale publicului, informeaza EEE.

Aflat in India pentru un eveniment organizat de ziarul Hindustan Times, Coppola a subliniat ca "cinematografia este inainte de toate o fuziune a tehnologiei cu o forma de arta. Cand tehnologia se schimba, se schimba si arta".

Cineastul american a declarat ca, intr-un viitor apropiat, "nu se va mai face distinctie intre cinema si televiziune. Azi, salile de cinema sunt electronice, fara sa mai existe role de film. In curand, filmele vor fi transmise prin satelit". "Nu vor mai exista Paramount sau Metro Goldwyn Mayer, ci Netflix (compania americana de difuzare a filmelor pe internet) sau Facebook", a spus el profetic.

Castigatorul a sase premii Oscar, dintre care cinci pentru seria de filme "Nasul", a marturisit ca apreciaza mult productiile artistice de la Bollywood, intrucat au o importanta componenta muzicala, iar el de trage dintr-o familie de muzicieni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Francis Ford Coppola, #film coppola , #Cinematografie